Новини Турагенции

Четири спортни федерации избират агенции за самолетни билети

  22.09.2021 12:06  
Четири спортни федерации избират агенции за самолетни билети

Четири спортни федерации си избират агенции за закупуване на самолетни билети при пътувания в чужбина. Най-новата обществена поръчка е обявена от Българската федерация по художествена гимнастика и е на стойност 263 000 лв. без ДДС, показва справка на TravelNews в регистъра на Агенцията за обществените поръчки. Крайният срок за подаване на оферти е 28 септември 2021 г.  

Методиката за оценка е ценово предложение с обща относителна тежест 30%, включващ два подпоказателя: такса обслужване в лева за издаване на самолетен билет за полети в Европа с тежест 15% и максимален брой точки – 15, а другият подпоказател е „такса обслужване в лева за издаване на самолетен билет за полети извън Европа“ с тежест 15% и максимален брой точки – 15.

Техническото предложение е с обща относителна тежест 70 % и включва: Организация на работата с тежест 50% и максимален брой точки 50 и професионална компетентност на персонала с тежест 20% и максимален брой точки – 20.

Туроператорите трябва да имат право да резервират и издават билети чрез глобална резервационна система („АМАДЕУС” /Amadeus/ и/или „Галилео” /Galileo/, и/или Уърлдспан” /Worldspan/, и/или „Сейбър” /Sabre/ или еквивалент) към датата, посочена като краен срок за получаване на оферти. Освен това да притежават оторизации за работа в системата ВSP (Billing Settlement Plan) от всички авиокомпании - членки на BSP България, предлагащи полети от и към България. Последното изискване според юристи е ограничително, защото в BSP България влизат много малко авиокомпании и са оторизирани ограничен кръг туроператори. На практика туроператорите, които издават билети и не са оторизирани от BSP България, не могат да кандидатстват по поръчките, обясниха юристи.

Българската федерация по таекуондо – стил ВТ вече си е избрала за обслужваща агенция – „Травел мания плюс“ ООД. Стойността на търга е 195 000 лв. без ДДС. Компанията е собственост на Лиляна Милова и Рая Милова-Дудева, показва справка в „Търговския регистър“. Другият кандидат е бил консорциумът „България Ер и Посока“. Методиката за оценка на офертите е била същата като на федерацията по художествена гимнастика.

Българска федерация по Кану-Каяк е обявила обществена поръчка за 50 000 лв. без ДДС за осигуряване на самолетни билети за превоз на пътници и багаж на спортисти, треньори и длъжностни лица за участия в международни състезания и турнири. За изпълнител е избран туроператорът “Марбро турс“ ООД, Пловдив, която е собственост на Светла Иванова и Димитър Димитров. Останалите кандидати са били „България Ер и Посока“ и „Атлас травелс“ ЕООД.

Четвъртата - Българската федерация по ски е избрала агенцията „Tpaвъл Ec Encnpec EOOД“ на Марта Панагонова. Договорът е на стойност 200 000 лв. без ДДС. Компанията се е преборила в конкуренция с „Атлас травелс“ ЕООД.

Мирослав Иванов