Новини Турагенции

Тайланд съкращава изолацията за ваксинирани туристи

  24.09.2021 09:04  
Тайланд съкращава изолацията за ваксинирани туристи

Тайланд обмисля намаляване на срока на изолацията в хотели за ваксинирани туристи наполовина - до една седмица, в опит отново да привлече чуждестранни посетители, съобщава БГНЕС, позовавайки се на Ройтерс.

Това се случва на фона на забавянето на плановете за отмяна на карантината и повторното отваряне на Банкок и на други туристически дестинации от следващия месец, след като пандемията предизвика колапс в туристическата индустрия на страната.

"Намаляването срока на карантината не е само от полза за туризма. Това ще помогне и за бизнес пътуванията и за чуждестранните студенти", каза на пресконференция висшият здравен служител Опас Каркавинпонг, добавяйки, че ще бъдат необходими и тестове.

Съгласно предложението, което ще бъде представено на правителството в понеделник, лицата без доказателства за ваксинация ще бъдат изолирани за 10 дни, ако пристигнат по въздух, и за две седмици, ако пътуват по суша.

Досега са се ваксинирали напълно по-малко от една четвърт от прогнозираното от населението на Тайланд, а страната все още се бори с най-лошата си вълна от инфекции досега.