Новини Турагенции

Нова година в Сицилия излиза на пазара

  15.10.2021 11:07  
Нова година в Сицилия излиза на пазара

Сицилия е най-големият остров в Средиземно море и несъмнено е сред най-интересните кътчета в Европа. Дестинацията е популярна, тъй като е била дом на много различни култури. Сицилия е била под управлението както на гърци и римляни, така и на финикийци, византийци, араби, испанци и французи. Богатата история и разнообразните култури, обитавали италианския остров, са предпоставка за многообразието, което предлага. 

 

Мнозина избират Сицилия, за да разгледат останките от миналите цивилизации. Гърците са оставили забележителна архитектура и изкуство след себе си, византийците са украсили с типичните музайки, а в много от сградите се вижда и арабското влияние. Сицилия наистина е един неописуем микс от различни култури, които се съчетават по възможно най-красивия начин. Съчетано с красивите плажове и средиземноморската кухня, мястото наистина е магнит за туристи. Статистиката сочи, че културният и морският туризъм са силно развити във всички части на острова. 

Вулканът Етна също привлича хиляди посетители. Това е най-високият действащ вулкан в Европа и е живописен фон на много италиански градове. Етна се намира в сърцето на Сицилия и няма по-добър начин да се разгледа от нощувка в подножието ѝ. Най-близкият град – Катания се намира в подножието на вулкана и е вторият по големина на острова. Мястото целогодишно се радва на туристи и интересът към него е абсолютно оправдан. Освен спираща дъха гледка към Етна, градът предлага и разнообразна архитектура, интересни забележителности и страхотна кухня. 

Традиционно лятото е по-силен сезон за средиземноморските острови. Но поради големия интерес от страна на туристите, туроператорът “Абакс” организира тур на Сицилия и по случай новогодишните празници. За TravelNews Мартина Найденова, маркетинг мениджър в компанията, споделя: “Коледните и Новогодишни празници все повече наближават. Затова и много хора започнаха да търсят примамливи и изкушаващи предложения за това къде да ги прекарат. Поради огромния интерес към една от програмите ни през лятото, а именно – Сицилия, за Нова година хората, желаещи да прекарат празника извън уюта на дома, ще имат възможност да се потопят в „сицилианския начин на живот”. Програмата е планувана за периода 28 декември 2021 - 1 януари 2022.

Цените започват от 1135 лв. на човек и включват:
самолетен билет София – Катания – София с директен полет на Wizz Air, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж 1 малък ръчен багаж до 10 кг. (с размери 40х30х20 см), летищни такси, трансфер летище – хотел – летище и 4 нощувки със закуски в MERCURE CATANIA EXCELSIOR 4*. Туристите могат да се възползват и от обзорна обиколка на Катания без да доплащат, уточни Найденова.

За да се чувстват наистина комфортно туристите, с тях за целия престой ще бъде на разположение и представител на „Абакс“ с български език. Друг голям плюс на програмата е, че в цената са включени 2 застраховки: медицинска застраховка за 10 000 евро с покритие на COVID – 19 и застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие на COVID – 19 .

За хората, желаещи да опознаят по-добре Сицилия, „Абакс“ предлага и богата палитра от допълнителни екскурзии като: Етна и Таормина, Сиракуза и Ното и Ачиреале. Всичко това със сигурност ще допринесе за едно незабравимо посрещане на Нова година на един от най-магнетичните острови по Средиземноморието. 

В рамките на 4 дни туристите ще видят и преживеят Сицилия, както никога до сега. Дестинацията е подходяща както за дългогодишните любители на Италия, така и за напълно “начинаещи” пътешественици. Сицилия съчетава всичко хубаво от италианската култура с богатството, оставено от гърците, византийците и арабите. Островът наистина предлага изключително разнообразни гледки и преживявания и несъмнено почивката там ще е един път в живота!

 

Йоана Шомова