Новини Събития

Вирусолози и имунолози предлагат затягане на мерките

   
Вирусолози и имунолози предлагат затягане на мерките
Проф. Ива Христова ще предложи затягане на мерките

На утрешното заседание на експертния съвет към здравното министерство директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова ще предложи затягане на мерките в борбата с пандемията от коронавирус. Това обяви тя пред БНР и уточни, че искането ѝ е подкрепено от вирусолози и имунолози, които също ще вземат участие на заседанието.

Като основен проблем тя посочи събирането на много хора на едно място, както и неспазването на настоящите мерки. Според нея контролът трябва да се засили. Христова определи като много добро предложението на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев достъпът до редица дейности и обекти с обществено предназначение да става чрез представяне на сертификат за ваксиниране, за преболедуване или за изследване с бърз антигенен тест или с PCR.

"Ако могат всички да влизат, тези места ще станат като развъдник за коронавируса. Целта е да се ограничи събирането между хората, или поне събиране между потенциални носители на вируса", обясни тя.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати