Новини Събития

Списанието Conde Nast Traveler определи Токио за най-добрия град в света през 2021 г.

   
Списанието Conde Nast Traveler определи Токио за най-добрия град в света през 2021 г.

Читателите на луксозното списание за пътувания и лайфстайл Conde Nast Traveler определиха Токио за най-добрия град в света в годишните Readers’ Choice Awards 2021.

След като беше класиран на шесто място в миналогодишното проучване, днес Токио е "най-добрият град, който продължава да вълнува със своите противоречия: ултрамодерни, неонови небостъргачи и спокойни храмове, несравним уличен стил и вековен етикет".

В японската столица има повече ресторанти със звезди Мишлен от всяко друго място на земята, като това е една от най-добрите дестинации за храна в света, посочват от Conde Nast Traveler, чиято класация е базирана на мненията на над 800 000 читатели.

Readers’ Choice Awards са най-дългогодишното и най-престижно признание за върхови постижения в туристическата индустрия. Резултатите от 34-ото годишно проучване отразяват местата, които читателите на изданието са копнели да посетят по време на локдауните, както и тези, на които те първо искат да се върнат, когато им бъде възможно да пътуват.

Високата позиция на Токио в класацията се дължи на редица инициативи, включително програми за насърчаване на туризма и подобрена туристическа инфраструктура, постигнати чрез съвместни усилия на правителството и частния сектор.

Като водещ град в международния туризъм, Токио работи за привличане на посетители, като повишава привлекателността си на място, на което съжителстват традицията и иновациите.

Вижте Топ 10 на най-добрите градове в света през 2021 г.:

1. Токио, Япония

2. Осака, Япония



3. Киото, Япония

4. Сингапур

5. Истанбул, Турция



6. Мерида, Мексико

7. Маракеш, Мароко

8. Порто, Португалия

9. Банкок, Тайланд

10. Сеул, Южна Корея

 
 


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати