Новини Транспорт

Круизът около целия свят остава за 2023 г.

  19.10.2021 10:04  
Круизът около целия свят остава за 2023 г.

MSC Cruises пуска два световни круиза, преминаващи през целия свят през 2023 г., след като круизната линия беше принудена да отмени своя World Cruise 2022, споделя компанията за Travel + Leisure.

MSC Magnifica и MSC Poesia ще обиколят света, статирайки от Италия през януари 2023 г.

До това решение се стигна, след като MSC Cruises беше принудена да отмени световния си круиз през 2022 г. заради коронавирус ограничения на пристанищата по маршрута.

„За съжаление, нямахме друг избор, освен да отменим 2022 MSC World Cruise. Ние обаче знаем, че световният круиз е наистина пътешествието на живота за много хора и затова за нас беше важно да предложим възможно най-доброто решение за нашите лоялни гости", казва изпълнителният директор на круизната линия Джани Онорато пред T+L.

Всеки от двата кораба през 2023 г. ще поеме по различен маршрут. MSC Magnifica ще отплава към Южна Америка и ще прекоси Южния Тихи океан, преди да се насочи към Индийския океан, Арабско море, Червено море и през Суецкия канал, преди най-накрая да се върне в Средиземно море. Корабът ще посети 43 дестинации в 24 държави за 117 дни.

MSC Poesia ще пътува до Панамския канал и нагоре по западното крайбрежие на Централна Америка и Северна Америка, преди да прекоси Тихия океан и да се насочи към Азия. След това корабът ще прекоси Индийския океан, преди отново да се върне в Средиземно море през Суецкия канал.

Онорато посочава че пътуването на борда на MSC Poesia вече е разпродадено, но все още има места на MSC Magnifica, като пътуващите ще трябва да се обърнат към туристическа агенция, за да се сдобият с каюта.  

Пътуващите, купили място на борда на отменения световен круиз през 2022 г. и решили да резервират отново за 2023 г., ще получат безплатен круиз между 1 януари 2022 г. и 3 май 2022 г.

На всички пътуващи, които се качат на кораба, ще бъде предложен безплатен пакет напитки, 15 екскурзии на брега и 30% отстъпка за сметките им за пералня.

Миналия месец MSC Cruises стартира първото по рода си плаване от Порт Канаверал, Флорида, към Бахамите и Карибите.