Новини Турагенции

Американска компания посочи Таормина в Италия за дестинация на 2022 г.

  24.10.2021 09:30  
Американска компания посочи Таормина в Италия за дестинация на 2022 г.

От Ovation Travel Group са провели проучване, в което посочват 22 от най-желаните дестинации за посещение през следващата година. От щатската туристическа компания посочват, че само две от местата се намират в САЩ, което означава, че все повече хора искат да пътуват в чужбина и да посетят нова дестинация.

Най-изисканият и прочут сицилиански курорт - красивото градче Таормина заема челното място в подреждането, като оставя след себе си Лондон и Санта Фе (Мексико).

В случай, че посетите италианското градче, ще може да се насладите, както на хубавите му плажове, така и на еднодневна екскурзия до най-активния вулкан в Европа – Етна.

В топ 5 на дестинациите за 2022 г. попадат още Дубай и островната държава Антигуа, разположена в източната част на Карибско море. Следват столицата на Словения Любляна, Фарьорските острови и Иския (бел. ред. вулканичен остров в Тиренско море, принадлежащ на Италия). Националният парк Банф, смятан за едно от големите национални съкровища на Канада и островите Галапагос, принадлежащи на Еквадор допълват топ 10.

Майорка, Порто, както и един от най-известните турски курорти Бодрум остават извън челната десетка, но също са класирани високо. След тях са дори Сейшелите и Долината Напа в Калифорния, която е предпочитана дестинация за ценителите на хубавото вино.

Сред топ 22 са още еквадорската столица Кито, Сан Себастиан (Испания), полуостров Юкатан в Мексико, Бретан (Франция), Шефшауен (Мароко), Намибия и Паро (Бутан).