Новини Турагенции

Чартърите до Доминикана стартираха за новия сезон

   
Чартърите до Доминикана стартираха за новия сезон

Туроператорът "Онекс Тур" стартира чартърите от София до Доминиканската република за новия сезон, обяви за TravelNews Ася Караманова, управител на компанията. Първият полет е осъществен на 28 октомври 2021 г. Планирани са чартъри всяка седмица до месец май 2022 г. Те ще бъдат изпълнявани от българската авиокомпания Gullivair с големия Еърбъс А330, който лети директно без прекачване. Дестинацията с чартърен полет беше пусната за първи път през есента на миналата година. До нея се летеше до май месец тази година.
"Интерес към Доминиканската република има и очакваме все повече да нараства след първите туристи, които вече са там. Тя е неповторима като климат и природни дадености и е много по-достъпна в сравнение с аналогични дестинации. Хората са усмихнати, винаги щастливи и музиката озарява дните, както на местните, така и на туристите", коментира Караманова.
От "Онекс тур" предлагат в момента супер ексклузивна оферта от 990 евро на човек за пакет настаняване all inclusive за 7 нощувки, полети и застраховки. Полетът е около 14 часа, като след София има спирка в Букурещ и от там се каца направо в Пунта Кана. Самолетът разполага и с места в бизнес класа за туристите, които предпочитат това удобство, обясни Караманова. Според него Доминиканската република е страхотен избор за посрещането на Нова Година на топло и екзотично място.
Кристалносините води на Доминикана предлагат много възможности за забавление. Независимо дали посетителите ще изберат да се препичат на слънце, да плуват, да се гмуркат с морските обитатели или да пробват различни морски спортове, то със сигурност преживяването ще е незабравимо. Цялата държава има много строга политика, която пази околната среда. Именно поради тази причина Доминикана е една от малкото държави по света, която почти напълно е запазила дивата си природа. Местното Министерство на туризма избира за реклама слогана “Страната, в която има всичко”. Пищно крайбрежие с над 400 км плажна ивица, исторически градове и интересна култура, планини, водопади, голф игрища и много други забележителности пленяват туристите.
Курортът Пунта Кана идеално представя същността на Карибите. В североизточната част може да се открие всичко онова, което се свързва с латино културата: приказни плажове, гъсти палмови гори и цветна архитектура. Впечатление в Доминикана несъмнено правят и хората. Местните винаги посрещат туристите с усмивка и винаги са готови да разкажат повече за родината си.
Освен с изключителна природа в Пунта Кана, туристите ще се запознаят и с една съвършено различна култура. Едно от най-любопитните места за туристите е Санто Доминго. Това е най-старият град в двете Америки. Там могат да се видят колониални монументи от V век, първата катедрала, построена в “Новия свят”, националния президентски дворец и много други.
Най-любопитното място за туристите е Каса де Кампо. Това е градът на художниците и занаятчиите, в който се намира Алтос де Чавон, където се предлагат най-разнообразни забавления. Сред тях са голф игрища, тенис кортове, училище по ветроходство, художествена галерия, конна база и амфитеатър, на чиято сцена се често се изявяват световноизвестни звезди.
Доминиканската република също така е популярна с производството си на ром, кафе и пури, които са чудесен подарък за любителите. Добре запазената природа в страната я дарява с някои от най-вкусните плодове. Несъмнено трябва да се опитат традиционните карибски портокали и манго, а по-авантюристичните задължително трябва да опитат гуава, драконов плод и гравиола. Традиционната доминиканска кухня е много особена - тя е съчетание от европейски, африкански и карибски традиции с използване на местни продукти. Опитвайки местната кухня всеки ще се почувства по-близък до карибската култура.

Мирослав Иванов