Новини Турагенции

Туроператорът Аполо предлага нестандартни нощувки в Йордания

   
Туроператорът Аполо предлага нестандартни нощувки в Йордания

Йордания е магнетична държава в сърцето на залива Акаба. Дестинацията често е пренебрегвана, заради разположението си в Близкия изток, но със сигурност има много, което може да предложи на туристите. Кралството се характеризира като екзотично и уникално красиво, но преди всичко като изключително гостоприемно. Известно е не само със своите курорти, а и с някои от най-ценните културни забележителности.

Акаба е един от най-важните градове в страната. Той се намира на североизточния край на Червено море и е заобиколен от планини и пустиня, и е най-южният град в Йордания. Също така там се намира най-голямото пристанище в държавата. Това прави града един от най-богатите и най-добре уредените. Впечатляващо е, че статусът му на “специална икономическа зона” га прави duty-free. Акаба е една идеална комбинация от градски живот, плажове и история. Мнозина го избират заради водата и плажовете, но отличното му местоположение е водеща причина за други екскурзии. Градът е изключително добре свързан с останалата част на Йордания.

Акаба е перфектна отправна точка за други популярни дестинации в страната като пустинята Уади Рум и Изгубения град Петра. Именно той бележи началото на програмата “Йордания не е само Петра” на туроператора “Аполо”.

Програмата е 7 нощувки/8 дни, а датата на отпътуване е 28 ноември 2021 г.

Цените започват от 1785 лв.

на човек и включват: самолетни билети с летищни такси и 20 кг чекиран багаж с чартърен полет, 7 нощувки със закуски и вечери в хотели по програмата, всички трансфери с автобус, виза, тур мениджър от агенцията и медицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро на Алианц.

Уникалното за екскурзията е, че туристите ще имат възможност да спят на различно място всяка вечер. Сред най-интересните места са бедуински лагер под звездното небе на пустинята и луксозен хотел на брега на Мъртво море.

“За нас беше изключително важно да представим Йордания като уникалната дестинация, каквато е всъщност”, споделя Павлина Илиева, управител на туроператора „Аполо“. “Често Петра се смята за единствената забележителност в Йордания, а всъщност страната има какво да предложи. Поради тази причина подготвихме уникална програма, която включва екскурзии до някои от най-запленителните места като пустинята Вади Рум, Мадаба и столицата Аман“, допълни тя.

В цената са включени 5 екскурзии - за всеки от дните в страната, за да могат българите да се насладят максимално на преживяването. Със сигурност програмата не е подходяща за хора, търсещи активна почивка и релакс, но е перфектна за феновете на историята, културата и екстремните преживявания. Екскурзията започва с обиколка на град Акаба, а през следващите дни туристите ще се насладят на джип сафари в пустинята, екскурзия до Петра, столицата на древното кралство на набатейците, замъка Шобак и Мъртво море. Последната спирка ще е най-големият запазен римски град, извън пределите на днешна Италия – Джераш. Той впечатлява с размерите си и голямото количество запазени постройки. През цялото време туристите ще са придружени от местни екскурзоводи с превод на български език.

Йордания е магнетична дестинация, която ще впечатли всеки. Запленителната история на държавата привлича хиляди ентусиасти, но цветната култура е това, което ги кара същински да обикнат мястото. В последните години Йордания развива изключително добре и ваканционния си туризъм. Почивката на Червено море със сигурност е нещо неповторимо и всеки пътешественик ще се прибере отпочинал и доволен.

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати