Новини Турагенции

Българите избират отново Западна Европа за Коледа и Нова година

   
Българите избират отново Западна Европа за Коледа и Нова година

Започнаха записванията за Коледа и Нова година, като най-много се търсят Париж, Рим и Барселона. Това заяви за TravelNews Румяна Балтова, управител на туроператора „Руал травел“. В тях всички ресторанти, барове, хотели, музеи работят със зелени сертификати – ваксинирани, с антигенен тест, PCR тест или преболедували през последните 6 месеца. „Туризмът в тези градове се възстановя с бързи темпове и местата бързо свършват. Животът в тях вече тече нормално“, коментира Балтова.

Европейските градове посрещат с неповторима украса коледните празници. Всички фасади, витрини, площади, улици и булеварди обличат тази празнична премяна и като че ли се състезават за първенство по красота, блясък и оригиналност. Посетете Европа по Коледа, смесете се с жизнерадостните хора, изпълващи коледните базари по централните площади на градовете, откъдето бихте могли да си купите вълшебни подаръци. А ако случайно попремръзнете,  можете да се стоплите с чаша греяно вино с канела и да хапнете захаросани фъстъци, чиито аромат изпълва всичко и ви връща в детството.

Програмата на „Руал травел“ за Рим е четиридневна на цена от 925 лв. на човек, а за шест дни – 1015 лв. За Париж е 1195 лв. на човек, а за пет дни - 1298 лв. Предложението за Барселона е 965 лв. за пет дни на човек. В цените влизат нощувки със закуски за съответния брой дни в градовете, богата екскурзоводска програма на български език, самолетни билети отиване и връщане, трансфери летище – хотел - летище. Полетите се изпълняват с авикомпания “България Ер” по редовните линии. Настяняването е в централно разположени хотели 3 или 4 звезди на база нощувка и закуска.

Известните коледни базари във Виена и Прага ще работят за първи път от началото на пандемията. Австрия ще допуска в ресторантите и хотелите само ваксинирани туристи. Чехия пък е отворена само за ваксинирани гости, обясни Румяна Балтова. Цената за Коледа във Виена за 4 дни е 955 лв. на човек, а за Прага – 795 лв.

В „Руал травел“ отчитат още добри записвания за Дубай за Нова година. Също така за курорта Шарм Ел Шейх в Египет и за Малдивите има интерес. Компанията отбеляза през тази година своята 30-та годишнина. Тя постигна по-добър летен и есенен сезон в сравнение с 2020 г. Спадът обаче продължава да бъде около 60-70% спрямо силната 2019 г., когато са обслужили над 15 000 туристи.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати