Събития

Министерството на туризма започна пиар кампания в Германия

  12.11.2021 16:30  
Министерството на туризма започна пиар кампания в Германия

Министерството на туризма изготви първото от поредица прессъобщения, предназначени за пазар Германия, на тема: „България през есента и зимата - цветни пейзажи и подготовка за зимни спортове“. Това съобщиха от ведомството. Материалът беше публикуван и разпространен от над 40 водещи издания и социални медии в Германия.
Целта на кампанията на Министерство на туризма е по-доброто позициониране на България на германския туристически пазар като предпочитана дестинация за различни видове туризъм, сред които здравен, зимен, спа и уелнес, вино и гурме, еко, културен и градски.
Съобщението разказва за повече и по-малко известни планински пейзажи в централна България с богата традиция и ски курорти в близост до модерни СПА хотели, които се отличават, като осигуряват биологично земеделие и предлагат на гостите си здравословни храни; за разходки сред природата, съчетани с релакс в топли минерални извори, вкусна регионална храна и разбира се, отлични вина. Също така за Национален парк Пирин, част от световното наследство на ЮНЕСКО и популярен туристически рай с многобройни езера и вековни борови гори; за историческия град Банско като център за зимни спортове в България и на международната ски карта.
Прессъобщението поставя дестинации като Разлог, Баня, Добринище, Гоце Делчев, Банско в списъка с желания на немските туристи при планиране на следващото си пътуване.
Изданията цитират и думи на българския министър на туризма Стела Балтова: „Всички наши гости от Германия ще имат една чудесна и незабравима ваканция през зимата в България, независимо дали ще предпочетат да карат ски, да се погрижат за себе със СПА процедури, ще изберат културно-опознавателните обиколки или ще съчетаят лесно всичко това в едно. Здравно-осигурените германски граждани, като туристи в България, могат да се възползват от услугите на нашите сертифицирани центрове за здравен туризъм, балнеолечение и СПА. Заповядайте в България!“.