Хотели

Нова дата за продажба на Интерхотел Велико Търново, началната цена е 18 милиона

   
Нова дата за продажба на Интерхотел Велико Търново, началната цена е 18 милиона

За 17 декември тази година е насрочена втората по ред продан чрез пряко договаряне на Интерхотела във Велико Търново. Началната цена за водене на преговорите е за близо 18 млн. лева, или по-точно – 17 096 990,40 лева. За такава сума са се разбрали на свое събрание кредиторите, проведено още на 27 юли 2020 г. Обявлението е на страницата на синдика Венцеслава Стефанова Стефанова, която скоро премести кантората си от Русе в София.

Освен емблематичната сграда, земята около него и паркингът, продава се и цялото движимо имущество в хотела по опис, направен от ЧСИ Дияна Колева. Продажбата ще се проведе на 17.12.2021 г. от 12 часа в канцеларията на синдика в гр. София, бул. „Александър Стамболийски” № 53, ет. 1. Ако се намери купувач, началната цена следва да бъде платена от него в срок не по-дълъг от 60 дни, считано от датата на избора, съобщава "Борба". 

След отваряне на пликовете синдикът ще проведе преговори с явилите се потенциални купувачи. Всеки от тях ще има правото писмено да видоизмени предложената от него цена само в посока нагоре, както и предложения срок за плащане на продажната цена само в посока неговото намаляване. Резултатът ще бъде обявен от синдика в деня на продажбата, след провеждане на преговорите, в присъствието на явилите се участници.

Георги Георгиев, който държи повечето акции чрез дружеството си „Ди енд Ди Джи петрол продукт”, обявено също в несъстоятелност. Той натрупа дългове, а хотелът е ипотекиран във фалиралата банка КТБ за 10 млн. лева Интерхотел „Велико Търново” е открит на17 юни 1981 г. в чест на 1300-годишнината от създаването на българската държава. Домакин е държавният глава Тодор Живков, който посреща на този ден дипломатическия корпус. Режисьорът Хачо Бояджиев подготвя грандиозна програма с участието на десетки естрадни изпълнители. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати