Хотели

СПА хотел Персенк е финалист за Балканските Оскари 2021

   
СПА хотел Персенк е финалист за Балканските Оскари 2021

Разположен в района с най – гъстия озонов слой в Европа - град Девин, 5-звездният СПА Хотел ПЕРСЕНК привлича целогодишно туристи в сърцето на Родопите и е сред финалистите за Балканските туристически Оскари 2021, съобщава ВИП Комюникейшън.
Седмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2021 ще отбележи значимите постижения на компаниите, които  работят в най-важната сфера за развитието на полуострова и най-засегната от Ковид-кризата.  Церемонията ще се състои на  02.12. 2020 г. от 20 ч. в  5-звездния  столичен хотел Маринела.
СПА хотел Персенк е подходящ не само за почивка, а и за бизнес събития, целогодишно уютна атмосфера и стил, изключително спокойствие, комфорт с богата кухня с местни ястия и разнообразна колекция от ароматни вина.  
За първата година от откриването си Персенк спечели цели 5 авторитетни награди: “Сграда на годината 2009”, “Най-добър балнео хотел за 2009” – Българска Хотелиерска и Ресторантъорска Асоциация, “Най-добър 5 звезден хотел за 2009” – Списание „Туризъм и отдих”, “Хотел на елита 2010” – награда получена на Четвъртия Руски Бал и "СПА хотел 2009" - годишни СПА номинации на Български Съюз по Балнеология и СПА Туризъм.
SPA Хотелът предлага 66 двойни делукс стаи, 7 Двойни стандартни стаи, 1 фамилен, 3 стандартни и 3 VIP апартамента. Всички са с великолепна гледка към града, планинските склонове или градината на хотела. Стаите са елегантно обзаведени и предлагат уют, комфорт и простор. Оборудвани са с минибар, климатик, LCD телевизор, интернет връзка и телефон.
Ресторантите и баровете в комплекса създават приятелска атмосфера, професионално обслужване и уникален интериор с незабравими вкусове и истински кулинарни изкушения.
Ресторантите Da’Vinia и ENIGMA, съчетаващи изящество и стил, разполагат с богат асортимент от вина, а терасата открива неповторима гледка към града и величествената планина. Перфектно съчетание на лукс и качествено обслужване в една уютна атмосфера.
За ценителите на виното енотека “МАЛКАТА ЗВЕЗДА” предлага уютна малка зала, в която гостите могат да дегустират редки енотечни вина край красивата орехова маса или пред запалената камина с пура в ръка.
За чаша ароматно кафе, богат на витамини фреш или просто аперитив преди вечеря, с приятната и уютна обстановка посрещат гости Лоби барът и панорамната Кафе-сладкарница.
За вечерните забавления отваря врати нощният бар DOWNTOWN на SPA Hotel PERSENK - с много светлини и модерен интериор, съчетани с хитова музика.
В SPA центъра на ПЕРСЕНК стресът и напрежението от ежедневието изчезват, тялото се възражда със сауна, солариум, турска баня, парна баня,фитнес, зона релакс, джакузи, плувен и детски басейн с минерална вода, както и терапевтичен басейн с Беденска минерална вода (38 ºС).
Неповторими класически и антицелулитни масажи, масажи с мед, шоколад, бамбукови пръчки или вулканични камъни са само част от удоволствията в зоната за релакс. Ароматерапия, хидротерапия, винена терапия и др. са само част от приятните изживявания в SPA центъра, който предлага разнообразие от козметични процедури за лице и тяло с висококачествена френска козметика.
В приемния блок на хотела се намират фризьорски салон и магазин за спротни стоки и сувенирни подаръци, а за развлечение на най- малките гости на хотела има кът за забавления и игри, където малчуганите лудуват до насита.
За любителите на боулинга SPA Хотел ПЕРСЕНК разполага с модерна боулинг зала с 4 писти, с всичко необходимо, както за любители, така и за професионалисти.
Водата, която тече във водоснабдителната система на СПА Хотел ПЕРСЕНК, е изворна и е годна за консумация. Извор „Балдарана” се намира в Баташкия дял на Родопите, а водите му преминават 13 км., за да достигнат до Девин и до хотелските стаи. Изворът е построен и пуснат в действие през 1968 г. Дебитът е от 51 до 54 л./сек., а pH = 7, 55 (при норма 6, 5 - 9, 5). Няма остатъчна хлор и нитрити, а количествата нитрати и хлориди са много под минимално допустимите стойности. Микро-биологичните, физико-химичните и радиологичните свойства на изворната вода я правят подходяща за пиене в естествения й вид. По последно изследване на ХЕИ – Смолян от декември 2009 г. водата е напълно годна за употреба и спомага за подмладяването и поддържането на организма в отлично здраве.

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати