Анализи

Масово напускане на служители заради министър Стела Балтова

   
Масово напускане на служители заради министър Стела Балтова
С министър Стела Балтова работят все по-трудно служителите и туристическият бранш

Масово напускане на служители има в Министерството на туризма заради истерии и обиди от страна на служебния министър на туризма доц. Стела Балтова. За това алармираха пред TravelNews представители на туристическия бранш. Цялата финансова дирекция вчера е подала оставка и молби за напускане. Хората не можели да издържат на напрежението и интригите, които създавала самата Балтова. "Положението е нетърпимо и не може да се работи в подобна среда", коментираха бивши служители.
От назначаването й за министър в първото служебно правителство, до момента са напуснали близо 20 служители на Министерството на туризма. Щатът на ведомството е около 100 човека. Отделно си тръгнаха двама зам.-министри Даниела Стоева и през тази седмица Мария Белколева. Най-приближеният човек на Балтова - началникът на кабинета Даниела Георгиева, също е напуснала.
Доста служители излизали в дълги отпуски и болнични с надеждата да се върнат при вече нов министър. Засега не е ясно колко дълго ще продължат преговорите между партиите за съставянето на кабинет.
Същевременно директорът на дирекция "Управление на плажовете" Екатерина Дацова и изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров не са сменени. Те бяха сред най-приближените хора на бившия министър Николина Ангелкова от ГЕРБ и са във ведомството от над 7 години. Срещу Дацова имаше различни сигнали в институции, за които писа сайтът Offnews.bg. Тя е дъщеря на бившия градски прокурор на София Нестор Несторов и сестра на депутата от ДПС Александър Несторов. Името на Златко Димитров е обвързвано в медиите с бизнесмена Младен Михалев - Маджо, който беше сред ръководителите на групировката СИК през 90-те години. Ангелкова с помощта на Дацова дадоха на Маджо на концесии най-апетитните плажове по Българското Черноморие. Министър Стела Балтова обеща в началото на първото служебно правителство да извърши проверка на концесиите на плажовете, но резултати от нея до момента не са обявени.
 
Мирослав Иванов
 


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати