Новини Хотели

Боровец обяви цените на сезонните карти

   
Боровец обяви цените на сезонните карти

Зимният курорт Боровец също обяви цените на сезонните лифт карти, съобщиха от "Бороспорт", което стопанисва инфраструктурата.

Вижте цените и условията:

Цени на сезонни лифт карти
Услуга
Възрастни
Деца / Mладежи (7 - 22 год.)
Сезонна карта с включено нощно каране
1500 лв.
1000 лв.
Сезонна карта за делнични дни с включено нощно каране (Понеделник - Петък)
1000 лв.
600 лв.

* Деца под 7 години - Безплатно.

 
Цени на билети
Услуга
Възрастни
Деца (7 - 13 год.)
Двупосочен билет
(Кабинков лифт Ястребец / Четириседалков лифт Ситняково Експрес)
25 лв.
15 лв.

* Деца под 7 години - Безплатно.

 
Условия
  • СЕМЕЙНИ ЛИФТ КАРТИ /до 2 възрастни с до 3 деца/ се ползват с 20% намаление от стойността на стандартните лифт карти за възрастни, като това намаление е валидно за полудневните - сутрешна и следобедна карти, както и за карти с валидност 1, 2 и 6 непоследователни дни.
  • Семейните лифт карти са валидни за семейства с деца на възраст от 7 до 13 навършени години.
  • Картите се закупуват на каса в присъствие на членовете на семейството, които ще ги ползват.
  • При наличие на основание за ползване на повече от едно намаление може да се ползва само едно от тях (без натрупване) по избор на правоимащите.
  • Сутрешната полудневна карта важи до 12:30 ч. на посочената върху картата дата.
  • Следобедната полудневна карта важи след 12:00 ч. до края на работното време на съоръженията на посочената върху картата дата.
  • Лифт картата за нощно каране важи от 18:30ч. до 22:00ч. на посочената върху картата дата.
  • Деца до 7 ненавършени години ползват лифтовите съоръжения безплатно.
  • Цените на лифт карти „7-13 вкл.“ важат за деца от 7 до 13 навършени години.
  • Цените на лифт карти „14-22 вкл.“ важат за лица на възраст от 14 до 22 навършени години, закупуват се лично на каса срещу представяне на лична карта или заверена ученическа карта
  • Цените на лифт карти „23-64 вкл.“ важат за лица на възраст от 23 до 64 навършени години.
  • Цените на лифт карти „65+“ важат за лица над 65 години, закупуват се лично на каса срещу представяне на лична карта
  •  Цените на лифт карти "14-22" и "65+" са валидни за следните видове лифт карти: полудневните - сутрешна и следобедна карти, както и за карти с валидност 1 ден, 2 дни, 3 дни, 4 дни, 5 дни, 6 дни, 7 дни и 6 непоследователни дни. За останалите видове карти важат цените на каса за възрастни.
  • Лифт карта за 6 непоследователни дни не дава право за ползване на съоръженията в два последователни дни без прекъсване.
  •  Сезонна лифт карта, даваща възможност да се ползват всички действащи въжени линии (лифтове и влекове), транспортните ски ленти и писти в ски центровете в рамките на работното време на въжените линии, както и за нощно каране oт датата на закупуването й до края на работното време на датата, на която се закрива ски-сезона в ски-зоната на к.к. Боровец.*

    * Забележка: Периодът на валидност на сезонната лифт карта подлежи на промяна при неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства. Бороспорт АД си запазва правото да променя датите на откриване и закриване на ски-сезона в ски-зоната на к.к. Боровец по своя преценка при наличието на фактори и обстоятелства, застрашаващи безопасността на клиентите. В тази хипотеза клиентите, закупили сезонни лифт карти, нямат право на компенсации за неизползвани дни от периода на валидност, посочен в картите.

  • Цената на сезонната лифт карта за деца важи за лица от 7 до 22 навършени години и се купува лично от лицето, което трябва да бъде снимано на каса и да предостави лична карта или заверена ученическа карта или заверена студентска книжка.
  • Сезонната лифт карта важи за всички съоръжения с работно време през деня, както и за нощно каране.
  • Ново! Сезонна лифт карта за всички съоръжения – валидна за делнични работни дни. Тази лифт карта важи през делнични работни дни за всички съоръжения с работно време през деня, както и за нощно каране през тези дни. Тази лифт карта не е валидна през официалните почивни дни, изброени в чл. 154, ал. 1 от КТ, както и през делнични неприсъствени дни, определени съгласно правилото на чл. 154, ал. 2 от КТ.
  • В цената на лифт картите и билетите за лифтови съоръжения е включена застраховка "Планинска злополука" ски зона Боровец, която покрива разходите при злополука за пистово спасяване - медицинско транспортиране до лекарски кабинет и/или първична медицинска помощ на място. Застраховката е валидна на територията на маркираните ски писти, ски пътища и връзките между тях в ски зона „Боровец“, обслужвани от ски съоръженията на „Бороспорт“ АД при ползване на същите съоръжения с редовно закупени лифт карти и в рамките на официално оповестеното от „Бороспорт“ АД работно време на съоръженията. Застраховката е валидна при условие, че пистовото спасяване е извършено от Отряд "Планинска спасителна служба към БЧК-София", Булстат: 0007034151430 - тел. 0887-100-237, тел.0887-100-238 и тел.0887-100-243. Застраховката не е валидна на територията на фристайл парковете - Borosport Snowpark и PromoPark Borosport, както и при каране извън маркираните ски писти, ски пътища и връзките между тях /фрирайд/).

БЕЗКОНТАКТНИ ЛИФТ КАРТИ

Указания за издаване и презареждане на безконтактни лифт карти

  • БЕЗКОНТАКТНИТЕ лифт карти (за еднократно ползване на хартиен носител и за многократно ползване на пластмасов носител) трябва да се носят от лявата страна на връхната дреха/грейката - по възможност в джоб между левия лакът и рамото.
  • При доближаване до пропускните врати, те ще се отворят автоматично. Моля оставяйте разстояние между Вас и преминаващия преди Вас, за да осигурите правилното функциониране на антената.
  • Картата не трябва се държи близо до мобилен телефон, iPod, или станиолови обвивки (от дъвка, лекарствени блистери и подобни).
  • Не носете повече от една карта от лявата страна на дрехата/грейката.
  • Не перфорирайте и не наранявайте по никакъв начин повърхността на картите!

МНОГОКРАТНИ ЛИФТ КАРТИ С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПРЕЗАРЕЖДАНЕ

Указания за издаване и презареждане на Лифт карти, издадени на многократни пластмасови носители (KeyCard Basic)

  • Носители за многократно ползване (KeyCard Basic) се издават и продават само и единствено от „Бороспорт” АД  на касите на дружеството, разположени при началните станции на лифтовете, в офиса на “Ски училище Бороспорт” до лифт “Мартинови бараки” и на касата в хотел „Рила“ на цена от 5 лв.
  • Носителите за многократно ползване могат да бъдат презареждани по интернет чрез сайта www.Borovets-bg.com или през мобилното приложение MY BOROVETS със следните услуги: 1/2 ден сутрин, 1/2 ден следобяд, 1 ден, 2 дни, 3 дни, 4 дни, 5 дни, 6 дни, 7 дни и нощно каране, за деца и възрастни.
  • На носителите за многократно ползване може да има само една активна услуга. Презареждането на нова услуга става след изтичане на срока на валидност на предходната.
  • Носителите за многократно ползване са трайни и могат да бъдат използвани и в бъдеще през следващите сезони до промяната на вида им от издателя.
ОТСТЪПКА ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ

1. Хора с увреждания ползват 50% (петдесет процента) отстъпка от обявените на каса цени на лифт - карти  с изключение на сезонни лифт карти, за лифтовите съоръжения на "Бороспорт" АД в к.к. Боровец,

2. Хора с увреждания плюс един придружител ползват 50% (петдесет процента) отстъпка от обявените на каса цени на двупосочни билети за кабинкова въжена линия "Ястребец" или четириседалков  лифт "Ситняково експрес" на "Бороспорт" АД.

3. За да могат да се ползват от тази отстъпка, хората с увреждания - български граждани следва да предоставят на касиерите на "Бороспорт" АД копие от влязло в сила експертно решение на териториалната експертна лекарска комисия (ТЕЛК) или на Националната експертна лекарска комисия (НЕЛК), а хората с увреждания чуждестранни граждани - съответно решение или друг официален документ от компетентните органи по националното им законодателство, доказващ увреждането им, представен на английски, немски,  френски или руски език (документи на друг език следва да бъдат придружени с официален превод на един от изброените езици).

4. За целите на настоящата заповед терминът "хора с увреждания" отговаря на дефиницията на Параграф 1, т. 2 от допълнителните разпоредби на Закона за интеграция на хората с увреждания, а именно: "Човек с трайно увреждане" е лице, което в резултат на анатомично, физиологично или психическо увреждане е с трайно намалени възможности да изпълнява дейности по начин и в степен, възможни за здравия човек, и за което органите на медицинската експертиза са установили степен на намалена работоспособност или са определили вид и степен на увреждане 50 и над 50 на сто".



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати