Анализи Новини

ИТН иска развитие на 5 стратегически ресора в туризма

   
ИТН иска развитие на 5 стратегически ресора в туризма

Партията „Има такъв народ“ предложи по време на преговорите за съставяне на правителство развитие на пет стратегически ресора в туризма. Това са морски, планински, балнео-уелнес и СПА туризъм, конферентен и конгресен туризъм, културен туризъм, обяви Ивайло Кожухаров, експерт за сектора в ИТН. „Всеки ресор трябва да има собствен маркетингов план за действие и реклама“, коментира той. По този начин да бъде финансирана рекламата.

Трябва да утвърдим вдъхновяващ брандинг, допълнен с отделните видове туризъм. Ако играем на дребно и всеки един от обект търси начин да излезе наяве, няма как да стане, подчерта Ивайло Кожухаров.  

Партията иска опростяване на визовите процеси чрез ускорена дигитализация. Наясно сме с всички възможност и невъзможности като страна от ЕС, но дигитализиарнето ще спести доста такси и ще скъси времето за издаване на визи, каза Кожухаров.  

Според него трябва да се сложи край на корупционните практики за разпределение на парите за реклама. Министерството на туризма трябва да промени участието на България на туристическите изложения в чужбина. Щандовете трябва да бъдат модернизирани, а не да се участва с едни и същи всяка година. Промяна трябва и на рекламата по медиите и създаването на рекламни клипове.

ИТН настоява за създаването на Гаранционен фонд за туроператорите и туристическите агенти, както и уточняването на статута на националните курорти. За разлика от ДБ, от ИТН предлагат запазване на помощта от 35 евро на седалка за пристигнал турист в България.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати