Новини Транспорт

Първият български безпилотен самолет ще бъде представен на Летище София

   
Първият български безпилотен самолет ще бъде представен на Летище София

Премиерата на „Черния лебед“ на Dronamics ще е на летище София.
Българската компания за безпилотни самолети Dronamics и SOF Connect, оператор на летище София, оповестиха публично своето партньорство за взаимни начинания.

Двете фирми ще си сътрудничат за предстоящото интернационално показване на първия създаден безпилотен аероплан Black Swan. Събитието е планувано да се проведе на летище София, където двамата съоснователи Свилен и Константин Рангелови ще показват на света първия безпилотен аероплан, основан в България, както и проектите за разширение на компанията.

Споразумението също по този начин планува съдействие при демонстрации на полети, както и проби на логистичната услуга за доставки в рамките дневно от летище София. Част от сътрудничеството ще се състой и в изследването на спомагателни благоприятни условия за разширение на сегашните производствени и тестови мощности на Dronamics с досег до летището, оповестиха от Dronamics.

„ В момента по-огромната част от екипа на Dronamics е основана в България и ние сме извънредно щастливи да открием страхотни сътрудници като SOF Connect за предстоящата гала, която е знаково обстоятелство освен за нас, само че и за българския авиационен бранш. Нашите световни упоритости са обвързани с развиването на силно ядро за R&D, основано в София и това партньорство е чудесна опция за нас”, сподели Свилен Рангелов, екзекутивен шеф на Dronamics.

„ Екипът на Dronamics е отличен образец за новаторска компания, която развива своята активност в непосредствена непосредственост до летище София. Затова за нас е доста от значение да поддържаме и насърчаваме развиването на авиационните технологии на бъдещето. Изключително радостни сме, че сме домакини на представянето на първия безпилотен аероплан Black Swan, основан от българи “, съобщи Хесус Кабайеро, екзекутивен шеф на SOF Connect.

По-рано този месец стана прочуто, че на Българската фондова борса посредством първично обществено предложение. На BEAM маркета ще бъде листнато новото сдружение от групата „ Дронамикс Кепитъл “, като вероятностите за развиване на компанията са свързани с товарния аероплан Black Swan.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати