Транспорт

KLM получи наградата за най-добра авиокомпания за пътници

  02.12.2021 16:41  
KLM получи наградата за най-добра авиокомпания за пътници

KLM получи наградата APEX World Class Award за 2022 г. Отличието се връчва от Асоциацията за изследване на пътническото преживяване и представлява най-високата категория в глобалните награди в авиоиндустрията. Присъждането на отличието е изключително признание за постиженията на авиокомпания КЛМ в области като безопасност, устойчивост и положителна оценка от страна на пътниците.
Последните 20 месеца на преден план излязоха нови ценности, които са приоритет за клиентите. Фокусът върху здравето и безопасността в цялостното изживяване по време на пътуване се увеличи, както и важността на отговорното и устойчиво към природата пътуване. С наградата APEX World Class Award се измерват и оценяват авиокомпаниите спрямо нови критерии за клиентско изживяване, като се използва по-обширен и интензивен одит на данни. В допълнение към безопасността и устойчивостта, високи стандарти са поставени и за обслужване, комфорт, кетъринг и пътническо преживяване.

„За нас е чест и гордост да получим наградата APEX World Class Award. През последните две години направихме всичко по силите си, за да превозваме пътниците си възможно най-безопасно, устойчиво и удобно – от началото до края на пътуването им. Фактът, че те са ни оценили толкова високо, прави наградата наистина специална. Това отличие е преди всичко огромен комплимент за всички наши служители, които продължиха да работят упорито с голяма отдаденост и страст през тези трудни времена. Едновременно с това, признанието ни окуражава да продължим по пътя към устойчиво възстановяване”, заяви Боет Крейкен, Изпълнителен вицепрезидент „Обслужване на клиенти“ на KLM.
APEX е най-голямата международна авиационна организация, извършваща одит на опита на авиокомпаниите и пътниците. Организацията е разработила собствена система за изследвания и оценка в областта. Наградата за World Class Award се връчва за първи път тази година на седем авиокомпании: KLM, Singapore Airlines, Japan Airlines, Emirates, Saudia, Qatar Airways и Turkish Airlines.