Анализи Новини

Христо Проданов: Необходима е специална кредитна линия към ББР за представителите на туризма

   
Христо Проданов: Необходима е специална кредитна линия към ББР за представителите на туризма
  БТА

"От две години туризмът е изправен пред голямо изпитание. Това, върху което ще се фокусираме, е изплащане на помощи още от началото на годината. Чакаме нотификация от Европейския съюз, за да започне изплащането и на подпомагането на туроператорите. Надявам се в първия месец - месец и половина на следващата година помощите да бъдат изплатени, хората да си отдъхнат и дано започнат да работят нормално". Това каза пред БНР Христо Проданов, министър на туризма. 

Той подчерта, че е необходимо е да се направи специална кредитна линия към Българската банка за развитие (ББР) за представителите на туристическия бранш, защото търговските банки ги възприемат като рисков клиент. 

"Ниският процент ваксинирани у нас се отразява негативно върху визитката на България. Доста от чуждите туристи може да се откажат да дойдат у нас. Затова призоваваме да се слуша науката - заради нашата сигурност и заради имиджа ни пред света". 

Проданов коментира и участието на БСП във властта: "Като представители на БСП сме твърдо решени да дадем всичко от себе си, да се представим добре и секторите, които управляваме, да са по-успешни, за да се спечели повече доверие. Политиката е битка за решаване на проблемите на хората, за да може това да генерира по-голяма подкрепа от избирателите". 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати