Анализи Новини

Любомир Попйорданов става съветник на министъра на туризма

   
Любомир Попйорданов става съветник на министъра на туризма

Председателят на Асоциация "Планини и хора" Любомир Попйорданов става съветник на министъра на туризма Христо Проданов. Той беше кандидат-депутат от "Промяната продължава" под номер шест в листата. Той вчера влезе в парламента, но днес отказа да влезе в Народното събрание. Попйорданов коментира следното във фейсбук страницата си:
"Правителството е факт, но също така е факт, че трябват можещи хора, нови лица, които да навлязат в администрацията, за да се случи заявката за промяна. Днес официално внесох в ЦИК своя отказ да заема вече полагащото ми се място като депутат в 47 НС от листата на "Продължаваме Промяната". 
Вярвам, че ще съм също толкова полезен, на терен, в Министерство на туризма, като съветник на министъра и представител на мандатоносителя. Винаги съм решавал според това, което ми казва сърцето. Днес ми беше трудно, но Кирил Петков и Асен Василев са хора, на които не мога да откажа. Ще разчитам на всички Вас за да изпълня своята роля по най-полезния за обществото, туризма и България начин".
Любомир Попйорданов беше и едно от спряганите имена за министър на туризма. Постът обаче отиде в БСП.
Другият човек от бранша - Илин Димитров (председател на Варненската туристическа камара) вече е депутат от ПП. 
 
Мирослав Иванов


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати