Хотели

Хотел Феста Уинтър Палас в Боровец открива отопляем басейн със солна електролиза

   
Хотел Феста Уинтър Палас в Боровец открива отопляем басейн със солна електролиза

От 17 декември гостите на петзвездния хотел „Феста Уинтър Палас“ ще могат да се насладят на изцяло ново водно съоръжение – отопляем вътрешен басейн със солена вода, което има за цел подобряване на здравето, като същевременно с това намали и вредата към околната среда.

От обикновен химичен процес до един от най-разпространените процеси за лечение в света.

От „Феста Уинтър Палас“ споделят, че прилагането на тази процес към вече съществуващият басейн на хотела има много предимства, чрез които не само се опростява дезинфекцията без използването на големи количества химикали, но и намаляване използването на химични материали, което неименуемо влияе положително върху околната среда.

Баланс между вътрешното и външно здраве.

Соленият басейн в хотел „Феста Уинтър Палас“ е отлично допълнение към солната стая, която беше отворена миналата година. От „Феста Уинтър Палас“ разказват, че идеята за промяна идва именно от успеха на солната стая и желанието да предложат още повече начини за подобряване на здравето на своите гости. От хотела съветват по време на престоя си, гостите да използват съоръженията заедно, за да усетят максимално положителния ефект върху тяхното здраве. А, някои от положителните ефекти на солната електролиза включват: успокоение на тялото и ума, премахване на безпокойството,  регулиране на кръвното налягане, намаляване на тревожността, укрепване на имунната система.

Солна стая – хотел „Феста Уинтър Палас“

Друго огромно предимство е фактът, че водата, пречистена със солна електролиза е полезна за всички деца, които се занимават активно със спорт, а именно:

  • Не предизвиква кожни алергии при бебета и деца;
  • Не дразни носната лигавица, понеже няма миризма на хлор;
  • Солеността на водата е по-висока, което блягоприятства по-лесното плуване;
  • Солената вода е полезна за мускулите и ставите на подрастващите.

От „Феста Хотели“ допълват още, че соленият басейн и солната стая са идеално решение за хора, които се преболедували COVID-19 или имат проблеми с дихателните пътища. Доказано е, че те оказват положително въздействие върху дихателната система, като солните изпарения атакуват токсините в белите дробове.

Новото попълнение към релакс центъра на хотела е поредното доказателство за това, че за хотел „Феста Уинтър Палас“ нуждите и желанията на гостите са основен приоритет.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати