Хотели

Зимният сезон на Боровец започна при добри условия и с много скиори

   
Зимният сезон на Боровец започна при добри условия и с много скиори

Зимният сезон на Боровец беше открит днес при добри условия за ски и с много любители на зимните спортове, които от сутринта чакаха на опашка за лифта, съобщава БТА.
Сезонът започна с отварянето на трите ски центъра - Ситняково, Ястребец и Маркуджик. Това не се случва всяка година, но тази година времето е с нас, така че откриваме и с трите ски центъра, каза за БТА Мария Шейнова - организатор маркетинг от "Бороспорт". Надяваме се да имаме един силен и хубав сезон с много сняг и много туристи. Всички съоръжения са готови, от днес работят и са пуснати, така че сме напълно подготвени да стартираме, каза Шейнова. Тя обясни, че има достатъчно сняг, условията са добри. Разбира се, не спираме да правим и сняг, тъй като началото на сезона е много важен момент, в който трябва да използваме подходящите атмосферни условия, за да можем да осигурим качествена покривка за максимално повече време, каза Шейнова.
До края на Коледните празници запазваме всички цени от миналата година. Искрено се надяваме пандемията да не се отрази много и на този сезон, тъй като на нас това ни е втори сезон в ситуация на пандемия, така че смятам, че както персонала на "Бороспорт", така и всички гости на курорта вече са подготвени, имат опит да се работи при спазване на абсолютно всички необходими мерки, посочи Мария Шейнова. Зелен сертификат се изисква само в затворените пространства. Изискваме носенето на маски навсякъде, където се струпват повече хора, каза Шейнова. Освен текстови информационни табели има и гласови указания за предпазване, всичко е улеснено, за да могат хората да се ориентират бързо и лесно. Основно разчитаме отново на българския пазар, както и на пазарите, които са от съседните балкански държави - те също са много важни за нас и са ни редовни гости. Тази година очакваме и завръщане на традиционните ни гости от Великобритания, посочи Мария Шейнова.
Хората с нетърпение очакваха зимния сезон, още от 7.30 часа тази сутрин имаше опашка на касата и на кабинковата въжена линия. Тази година стартираме с доста сняг, което не се е случвало може би от 15 години - на тази дата да има толкова сняг и такива перфектни условия, каквито са в момента, каза за БТА Иван Станков, служител към кабинковата въжена линия "Ястребец". Имаме писти за начинаещи, за средно напреднали, за напреднали, включително и за фристайл, каза Станков. Той също очаква повече британски туристи тази година, но основно българи, както и туристи от Република Северна Македония, Сърбия, Гърция, Турция и Румъния. В почивните дни и уикендите туристите са главно българи. Пътищата са изчистени перфектно, паркингите - също, направена е нужната организация с общината - мисля, че всичко е на ниво, посочи Станков. Докато разговяраме, на български и на английски език звучат указания за спазване на необходимата дистанция от другите хора.
Иван Георгиев от Пловдив, когото намираме пред ски училището до хотел "Рила", споделя, че е начинаещ скиор. Условията му се струват добри. Хората не са прекалено много, казва той и споделя, че това за него дори е изненадващо, но го улеснява. Учи се на ски от миналия сезон. Вече ще опита самостоятелно да подобрява уменията си.
Мартин, Атанас и Михаил са млади мъже от София, които споделят общата страст към ските, и са пристигнали днес за откриването на сезона. Радва ги, че има много сняг, което за тях е най-важно, както и че са здрави. Отиваме да порим пистите, желанието е голямо, нямаме търпение, чакаме даже от няколко месеца да завали сняг, че да почваме да караме, споделят те.
Цените на еднодневната лифт карта от днес до 26 декември са 62 лева за възрастни, 45 лева - за младежи и 36 - за деца. От 27 декември цените ще са съответно 75, 54 и 44 лева.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати