Анализи Новини

Euronews определи най-хубавите български плажове

   
Euronews определи най-хубавите български плажове

Може да е Коледа, но нищо не може да ни спре да мислим да лятната си ваканция. При това не планираме нещо екзотично, а почивка по Българското Черноморие. Защото дори Euronews избра пет български плажа като много подходящи за почивка през лято 2022, цитирани от News.bg. Ето кои са те.

Слънчев бряг

Снимка 417111

Източник: iStock

Според изданието, това е най-достъпната дестинация за парти в България. Тя гарантира на посетителите си не само 8-километрова плажна ивица и лазурно море, но и денонощен купон с някои от най-добрите денс и техно диджеи на континента. За моментите, в които се уморим от танци, коктейли и забавления, близкият Несебър предлага възможност за културна почивка.

Балчик

Снимка 291016

За хората, жадуващи спокойствие по време на лятната си отпуска, Euronews предлагат Балчик. Малкото градче на 31 км северно от Варна е "неоткрито" туристическо съкровище, толкова прекрасно, че в началото на миналия век румънската кралица Мария си построява дворец там. Ботаническата му градина е чудесно място за разходка през горещите летни дни и разполага с над две хил. вида растения.

Силистар

Снимка 558266

Източник: iStock

За любителите на къмпингуването, Силистар е наистина райско място. Един от най-южните ни плажове може да не е обширен, но пък разполага с обособен място за опъване на палатки, както и със страхотна природа наоколо. Наблизо са и други красиви плажове като Липите, Бутамята, Велека.

Иракли

Снимка 221504

Източник: Wikipedia

Не само 2.6 км плажна ивица, но и девствена природа с уникални растителни видове, вписани в Червената книга на България, можем да видим в подножието на нос Емине. Като един от най-старите и популярни къмпинг места по нашето Черноморие, Иракли

ни дава и гаранция, че винаги можем да попаднем на приятна компания.

Златни пясъци

Снимка 539117

Източник: iStock

За хората, които пътуват семейно с децата си, Euronews препоръчват Златни пясъци. С всички удобства на почивен комплекс, тук може да не насладим на слънце, море, плаж, но и на организирани забавления като водни спортове, водни пързалки и атракционни паркове, пътувания с лодки.

/ news.bg



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати