Новини Турагенции

Абакс правят 3 екскурзии от Варна до Флоренция през 2022

   
Абакс правят 3 екскурзии от Варна до Флоренция през 2022

Флоренция е столицата на Тоскана и е един от най-красивите аристократични градове в Италия. Той става икономически и културен център по време на Ренесанса, защото именно там са се развивали знаменити творци като Данте Алигиери, Леонардо да Винчи, Микеланджело, Донатело, Ботичели и много други. Техните произведения могат да бъдат видяни в „Палацо Векио”, галерията „Уфици”, катедралата „Санта Мария дел Фиоре” и др.  Множеството галерии и забележителности правят Флоренция културен и икономически център до ден днешен. Именно интересната история привлича хиляди туристи всяка година. Флорентинците се славят със своята показност и пищно украсените сгради не бива да изненадват никого. Историческият център никак не е скромен, а гледката разкриващата се от впечатляващата катедрала Санта Мария дел Фиоре ще остави всеки без дъх.

“Флоренция е преживяване за всички сетива”, категорична е Мартина Найденова, маркетинг мениджър на туроператора “Абакс”. Тя е на мнение, че това е една от европейските дестинации, които не бива да се пропускат. Поради тази причина организират три екскурзии до италианската перла през 2022. Датите на отпътуване са 3 март, 30 април и 3 ноември 2022.  

Цените започват от 923 лв. на човек и включват самолетен билет Варна – Перуджа – Варна с авиокомпания Bulgarian Air Charter, летищни такси, чекиран багаж 20 кг. и ръчен багаж до 10 кг. с размери 55x40x23, трансфер летище – хотел – летище с автобус, 3 нощувки със закуски в 4-звездния хотел Grand Hotel Mediterraneo, “Пакет за максимална сигурност”, медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от "Евроинс", с покрит риск за COVID-19 и застраховка отмяна на пътуване с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване.

За да се насладят максимално на почивката си туристите, “Абакс” предвижда и обиколен тур на Флоренция с екскурзовод на български език.

“Флоренция крие толкова много тайни и история - задължително всеки трябва да чуе разказите за това обаятелно място. Поради тази причина турът е включен към програмата без допълнително заплащане”, споделя Найденова. По време на целия престой групата ще бъде придружено от представител на туроператора с български език.

Ентусиастите могат да се възползват и от многото други предложения, които “Абакс” имат за региона. Туроператорът предлага

посещение на галерия „Уфици“ на цена от 90 лв. за възрастен и 50 лв. деца до 11, 99 г. Галерията е най-големият музей и представя една от най-впечатляващите колекции от творби в световен мащаб. Днес галерията има хиляди експонати, изложение в над 45 зали. Повечето от творбите в галерията са дело на местни художници като Ботичели, Леонардо да Винчи, Джото, Микеланджело. Освен тях са представени велики майстори като Рубенс, Караваджо, Рафаело. Сред най-известните картини са „Раждането на Венера” на Ботичели и „Кръщаването на Христос” от Да Винчи.

Ако пък културната сцена не е подходяща за вас, то “Абакс” има решение. Може да се потопите в средновековна Италия само с кратко пътуване до Сан Джиминяно. Градчето е известно със съхранените си крепостни стени, старовремска архитектура и традиционна италианска атмосфера. Това очарова и привлича множество туристи. Друго близко градче, запазило перфектно аехитектурата си от римски времена, е Сиена. Целият исторически център е вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Катедралата в града е един от най – невероятните примери за италианска архитектура в римски стил.

Тосканското слънце, запленителната история и забележителните гледки са само част от причините да посетите Флоренция през 2022. Италия ще ви очарова с атмосферата си, топлото посрещане на местните и вкусната традиционна храна. Флоренция е преживяване, което дълго ще ви навява топли и приятни спомени. Градът обещава да не ви остави безразлични и да ви разчувства така както малко европейски градове могат!

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати