Новини Събития

Крепостта Царевец традиционно посреща туристи още на 1 януари

  30.12.2021 11:46  
Крепостта Царевец традиционно посреща туристи още на 1 януари

Най-посещаваният исторически обект в страната, крепостта Царевец във Велико Търново, отново ще посреща туристи в първия ден на новата година. Архитектурно-музейният резерват ще е отворен за посещения на 1 януари от 12:00 до 16:00 часа. Това съобщиха от екипа на Регионалния исторически музей. Първият посетител ще бъде официално посрещнат точно в 12,00 часа на входа на крепостта от директора на музея д-р Иван Църов.

Туристът ще получи подарък – музейна литература, а при обиколката на историческата забележителност ще бъде придружен от екскурзовод. Жителите и гостите на Велико Търново ще могат да разгледат историческата крепост и в последния ден на тази година, 31 декември, от 9,00 до 13,00 часа.

От 2 януари 2022 г. отворени за посещение ще са Мултимедиен посетителски център „Царевград Търнов“ и църква „Св 40 мъченици“ във Велико Търново и църква „Рождество Христово“ и музей „Констанцалиева къща“ в с. Арбанаси. На 4 януари туристи ще приемат и Археологически музеи и музеите „Възраждане и Учредително събрание“, „Затвор“ и „Сарафкина къща“ във Велико Търново.