Новини Събития

Кметът Иван Кадев: Няма бум на заразени с Омикрон в Банско

  05.01.2022 11:12  
Кметът Иван Кадев: Няма бум на заразени с Омикрон в Банско

Кметът на Банско Иван Кадев разпространи свое становище и опроверга скандални публикации в жълти сайтове, че нивото на заболеваемостта от коронавирус в курорта е високо и градът е пълен със заразени с Омикрон.

Той определи тези твърдения като неверни и абсдурдни."РЗИ е единствената институция в Република България, която разполага с достоверни данни и е упълномощена да съобщава резултати от проведени изследвания. Според държавните здравни власти и информация от общопрактикуващите лекари в града, има повишаване на нивото на позитивните тестове, но те в никакъв случай не са повече от тези в други населени места в страната. Броят на направените тестове в Банско е по-голям заради изискванията на авиокомпаниите и граничните власти на различните държави за туристите, които се завръщат в страните си след ваканция в България", коментира кметът Кадев.

Категоричен е, че не отговарят на истината и внушенията за отменени резервации, вследствие на увеличена заболеваемост.поред кмета това са "клеветнически писания, с които се цели компрометирането на Банско като безопасна туристическа дестинация, се проверяват от прокуратурата и опитващите се да злепоставят града и курорта ще получат законово възмездие"."Искам да уверя всички съграждани, гости и приятели на Банско, че тук е сигурно, спокойно и безопасно; навсякъде в града и планината стриктно се спазват противоепидемичните мерки.

Банско гостоприемно продължава да посреща всички любители на природата и белите спортове. Заповядайте да се насладите на радостта от движението, чистия въздух, добрата храна и уютните хотели!", допълни Кадев.