Анализи Новини Събития

Министърът на туризма ще смени екипа на плажните концесии и ще направи ревизия

   
Министърът на туризма ще смени екипа на плажните концесии и ще направи ревизия
Министър Христо Проданов представи своите заместници Ирена Георгиева (най-вдясно) и Мариела Модева (отдясно до него). Началник на политическия кабинет е Диана Тонова (отляво на него), а парламентарен секретар е Михаела Белухова.
  Мирослав Иванов

Министърът на туризма Христо Проданов представи своя екип на първото заседание на новата Комисия по туризъм в Народното събрание. Той обяви, че ще смени хората, които отговарят за плажните концесии и след това ще направи ревизия на дейността им. „Мисля, че няма да е много ефективно сегашните да проверяват собствената си работа“, каза министърът пред TravelNews. Екипът в дирекция „Управление на морските плажове“ ще бъде сменен с промяната на структурата на Министерството на туризма, като планът е това да се случи в рамките на два месеца. Темата за концесиите беше повдигната от депутата от „Има такъв народ“ Златомира Мострова. „Концесионните договори бяха обект на коалиционното споразумение. Бяха поети ангажименти за преглед на тези договори, за преглед на проведените концесионни процедури. „Започнал ли е Вашият екип да се занимава с този въпрос. Ако е започнал, докъде сте стигнали? Ако не сте започнали, кога смятате да започнете?“, заяви Мострова.

Христо Проданов намекна, че първо трябва да се извършат кадрови промени, за да може да започне и ревизията на концесиите. Той допълни, че има поет коалиционен ангажимент за проверка на договорите. „Не е стартирала тази процедура по простата причина, че в момента екипът в този отдел е същият, който е организирал тези процедури. Мисля, че няма да е много ефективно да проверяват собствената си работа назад в годините. Първо трябва да има някаква промяна, за да има наистина една действителна и стойностна проверка“, обясни министър Проданов.

Директор на дирекция „Управление на морските плажове“ в Министерството на туризма е Екатерина Дацова, която е от времето на бившия министър на туризма Николина Ангелкова, а последната беше уволнена от Бойко Борисов в третото правителство на ГЕРБ. Служебният министър на туризма в двете правителства доц. Стела Балтова обеща в началото на първото служебно правителство, че ще направи проверка на раздадените плажове на мутрите от Николина Ангелкова. Такава реално не беше извършена и не бяха оповестени резултати. Дацова запази поста си при служебните правителства. Срещу нея е имало сигнали и разследване от редица институции, сред които и НАП, във връзка с нейната работа и доходи, разкри през юли Offnews.bg. Тя е дъщеря на бившия градски прокурор на София Нестор Несторов. Нейният брат е Александър Несторов, който е депутат от ДПС.

Политическият екип на Христо Проданов, който беше представен пред депутатите, се състои от четири дами. Зам.-министри са Ирена Георгиева, която е на поста от 2015 г. при всичките правителства на ГЕРБ и културологът Мариела Модева. Началник на политическия кабинет е Диана Тонова, която е и общински съветник от БСП в София. Парламентарен секретар е Михаела Белухова, която има още опит в маркетинга и рекламата.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати