Новини Хотели

Италия сложи максимални цени на шезлонги и чадъри за лятото

   
Италия сложи максимални цени на шезлонги и чадъри за лятото

Това лято почивката на италианските плажове ще е по-приятна и по-евтина. След като миналата година цените на чадърите и шезлонгите по италианското крайбрежие достигнаха рекорди и предизвикаха недоволството на почиващите, правителството одобри проектозакон, с който се слага максимална цена за плажните принадлежности под наем.

Все още не са обявени конкретни цени за сезон 2022, като в проектозакона е посочено, че трябва да се осигури "справедливо съотношение между цена и качество на услугата за всички".

Цените на чадърите и шезлонгите под наем през лятото на 2021 г. се увеличиха значително като опит за компенсация на загубите и допълнителните разходи, причинени от пандемията. По данни на италианския институт за потребителски проучвания IRCAF през 2021 г. цената за наем на два шезлонга и чадър е била между 10 евро на някои плажове и 50 евро на други.

Новите правила ще следят и за други аспекти на организацията на крайбрежието като достъп за инвалидни колички и влияние върху околната среда. Ще се постави ограничение на броя плажове, които едно лице може да управлява, за да се осигури достъп до безплатни плажове. По данни на местна природозащитна организация частните плажове, курорти, къмпинги и други бизнеси, заемащи плажната ивица на Италия, в момента, са около 43% от цялото пясъчно крайбрежие.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати