Новини Турагенции

Пенгуин травъл прави уникални турове до нестандартни дестинации

   
Пенгуин травъл прави уникални турове до нестандартни дестинации

Доминикана, Дубай, Малдиви - все дестинации, които през последните години станаха по-достъпни на българския пазар. Има обаче един туроператор, който не залага на стандартните дестинации. “Пенгуин травъл” организира програми до някои от най-труднодостъпните и вълнуващи страни в света. Всъщност подобни дестинации се предлагат от не повече от дузина туроператори в световен мащаб. „Пенгуин травъл“ имат регистрирана компания и в Дания, като работят с туристи от цял свят.

Димитър Попов, управител на "Пенгуин травъл”, организира групи до Южен Судан, Саудитска Арабия, Бахрейн, Нигерия, Сирия, Ливан и много други “труднодостъпни“ места. "В началото на декември водех група до Южен Судан, една от най-малко посещаваните страни в света. В момента имаме група в Саудитска Арабия и Бахрейн. Другата събота водя група до Нигерия, също много "тежка" дестинация по отношение на визи и ограничения”, сподели Попов. 

Сред най-интересните държави в портфолиото на “Пенгуин травъл” е Ирак. А като държава с хилядолетна история и дом на някои от най-ранните империи като Шумерската, Вавилонската и Асирийската, със сигурност има какво да покаже. Останки от тези древни цивилизации могат да бъдат видени из цялата страна, в места като Вавилон, където някога са се намирали Висящите градини на Вавилон, древният град Ур - известен като родното място на Авраам, и Урук - мястото, от където произлиза клинописното писмо - първата писмена система в историята на човечеството. 

“През март имаме готова група за Ирак, а през април ни е групата до Сирия и Ливан. Всичко е потвърдено и гарантирано”, разкрива Димитър Попов. През последните години историята на Сирия е изпълнена с превратности и разкъсваща я гражданска война. Но сега страната отново бавно се връща към спокойствието и мирния живот, а определени места отново се отварят бавно за туристи. 

“Пенгуин травъл” предлага уникалната възможност да сте сред първите, посетили Дамаск след войната, и да изследвате невероятните исторически, архитектурни и културни забележителности на тази удивителна страна. 

Туроператорът предлага услугите си както на българския пазар, така и на скандинавския и на британския пазар. “Половината от участниците в групите ни са българи, а останалите скандинавци, англичани, американци и унгарци”, допълва Попов. 

По-голямата част от клиентите на компанията са посетили над 100 страни по света. Самият Димитър Попов вече е бил в 133 държави.

 

Йоана Шомова 

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати