Новини Събития

Българските туристи са втори по численост през януари в Турция

   
Българските туристи са втори по численост през януари в Турция

Броят на чужденците, посетили Турция през януари е бил 1,28 милиона, което е прираст със 151% спрямо същия месец на предходната година, според данни на Министерството на културата и туризма в Анкара, пише "Марица". Най-голям брой, 791 578 чужденци пристигнаха миналия месец в Турция през летищата в Истанбул.
След Истанбул се нарежда град Одрин със 148 016 чужденци, като повечето от тях са български граждани.  Средиземноморският курортен град Анталия е посрещнал 117 801 чуждестранни гости, които са предимно руски граждани.
Русия е на първо място по брой посетители през януари в Турция, като 134 215 руснаци са влезли в страната. Това е повече от 10 на сто от общия брой на чуждестранните посетители.
 На второ място с 109 971 души са пътуващите от България това е увеличение с 8,58 на сто, в сравнение с миналата година по това време. По-голямата част от тази бройка са посещения за пазар в Одрин и околността.
От Иран посетителите са 106 957 души, което е увеличение от 8,35 на сто. Традиционно високия брой посещения от Германия, този януари са 102 572 души. Заради ограниченията свързани с вълната от коронавирус в Европа посещенията от държави на ЕС в Турция като цяло все още остават драстично ниски.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати