Транспорт Турагенции

Авиокомпанията Emirates също повишава цените заради горивата

   
Авиокомпанията Emirates също повишава цените заради горивата

След Qatar Airways още една авиокомпания обяви повишение на цените заради поскъпналите горива във връзка с войната в Украйна. Дубайската Emirates съобщи за поскъпване на самолетните билети от 28 февруари 2022 г., съобщиха пред TravelNews туристически агенции. Всички резервации, направени с текущите цени, трябва да се издадат до 27 февруари 2022. Emirates въвежда корекция в нивата на тарифите и горивната си такса по всички дестинации в икономична класа, бизнес и първа класа. Промените ще се въвеждат от 28 февруари до 3 март 2022 г. 

От авиокомпанията препоръчват на туристическите агенции при оферирани и/или резервирани билети за бъдещи периоди по настоящите цени да бъдат издадени до 27 февруари (включително). След тази дата няма да е възможно възстановяване на старите цени. 

Във връзка с билети на Emirates, свързани с COVID-19, които са издадени на или след 12 октомври 2021 година с полет до 31 август 2022 година, от превозвача препоръчват: 

CHANGES 

Разрешава се промяна на дата в същата тарифа, без да се събира глоба за промяната. В случай, че няма налични места в същата тарифа, се събира разликата в тарифата и горивна такса до наличната тарифа. Ако пътникът иска да промени билета си за дестинация в друг регион, се събира разликата в тарифата и летищните такси за новите дати и дестинация. Няма ограничение в броя промени. 

OPEN TICKET 

Напълно или частично неизползван билет може да се запази със статус на билета OPEN до 760 дни от датата на издаване. Този билет ще се приеме като начин за плащане на нов билет независимо от датата и маршрута.  

REFUND  

При напълно неизползван билет не се събира глоба за анулация. При частично използван билет не се събира глоба за анулация, но се следват специални условия. 

Мирослав Иванов 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати