Новини Турагенции

Карта холидей прави два чартъра до Исландия

   
Карта холидей прави два чартъра до Исландия

Туроператорът “Карта холидей” ще покаже пленителната Исландия в две чартърни екскурзии. Компанията обяви 2 чартъра до Кефлавик - основното международно летище на островната държава. Директните полети от София ще се реализират от българската авиокомпания ALK на следните дати: 3-8 май 2022 г. и 22-27 май 2022 г. Исландия свали от петък всички Ковид ограничения и влизането вече е свободно без сертификати за ваксини и без тестове.

 

На страната ѝ се носи слава като “държава на огън и лед”, а мистиката и магията зад названието е напълно оправдана. Малката островна държава в северната част на Атлантическия океан крие неспокойни вулкани и гейзери, величествени водопади и вечно топящи се ледници. Това създава впечатление за  наистина нереален лунен пейзаж.

 

Николай Александров, съдружник в туроператора "Карта холидей”, споделя, че това е една от причините за огромния интерес към програмата. “Исландия има толкова много за разглеждане - от живописните гледки, през любопитните гейзери и ледници та чак до причудливите черни пясъци и скали. Няма нищо подобно в целия свят”. Няма спор, че Исландия е едно наистина магично място. Природата там е съвършено различна от тази в Европа и позволява на посетителите да се потопят в един нов свят.

 

Цената започва от 1630 евро на човек, в която влизат самолетните билети София - Кефлавик – София, летищни такси, 15 кг чекиран багаж, салонен багаж до 5 кг /макс. размер до 55 x 38 x 20 cm/, 5 нощувки в избрания хотел, застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 10 000 евро, всички трансфери и водач на български език.

 

Исландия е държава, образувана изцяло в резултат на вулканична дейност. В следствие на това територията ѝ постоянно нараства и дори периодично се формират нови островчета. Именно честите вулканични изригвания са и причината за множеството гейзери на територията. Най-големите гейзери са Стохкот и Гейсир, които се намират в близост до столицата - Рейкявик. Интересното за исландските гейзери е, че са не само туристически обекти, но се ползват и за отопление. 

 

Противно на очакваното Исландия не предлага само природни картини. Истината е, че това е една от най-развитите държави в културен аспект. “Карта холидей” са се погрижили да представят Исландия в пълната ѝ многообразност. Програмата им започва с обиколка на столицата Рейкявик, която предлага множество забележителности. Сред тях са красив център с шарени дървени къщи, емблематичната църква Халгимскиркя /Hallgrímskirkja/, чийто строеж е отнел над 40 години, статуята на Лейф Ериксон - знаменит исландски изследовател, къщата Хьофди, където е сложен краят на Студената война, и много други. 

 

Златният кръг е неизменна част от всяка екскурзия в Исландия. Това е маршрут, обхождащ някои от най-важните забележителности за региона. Това са водопадът Гълфос, националният парк Тингветлир и гейзерът Гейсир. Националният парк е и единственото място в света, където може да се видите пукнатината, която се е образувала между Евразийската и Северноамериканската континентална плоча и гледката е наистина зрелищна. 

 

Южният бряг на Исландия също разкрива спиращи дъха гледки. Там може да се открие водопадът Скогафос, който достига впечатляващите 60 метра височина. В района се намира и забележителният черен плаж Рейнисфяра, който е бил фон на множество филми и музикални видеа. Черешката на тортата, когато говорим за южното крайбрежие, несъмнено е ледника Sólheimajökull. 

 

Полуостров Снайфедлснес е идеалното място да се усети духа на Исландия. Районът е изпълнен с малки рибарски селца и разкрива бита на местните. Полуостровът предлага много драматични гледки. Изумителните сини води на фона на острите скали наистина ще оставят трайно впечатление у всеки. 

Национален парк Скафтанел и полуостров Рейкянес са последните точки в програмата на “Карта холидей”. Там може да се види най-големият глетчер Брейдамеркурьокул и ледниковата лагуна Йокулсарлон. Туроператорът също така предлага наблюдаване на китове и посещение на Синята лагуна срещу допълнително заплащане. 

 

Водопади, вулкани, гейзери и ледници - всичко това може да се открие в Исландия. Това митично място е подходящо за онези, които търсят нестандартни природни гледки и приключения. Със сигурност подобно преживяване е един път в живота!

 

Йоана Шомова

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати