Новини Транспорт

Русия наруши въздушното пространство на Канада

   
Русия наруши въздушното пространство на Канада

Руски търговски самолет е навлязъл във въздушното пространство на Канада въпреки забраната от канадските власти руски самолети да влизат на територията ù.
Транспортното министерство на Канада обяви, че ще прегледа данните от случилото се с полет 111 на най-голямата руска авиокомпания "Аерофлот". След това - пишат оттам - "няма да се поколебаем да предприемем подходящите действия".
Не само Канада, целият Европейски съюз затвори въздушното си пространство за руски самолети вчера в отговор на войната в Украйна, започната от Русия. Руската федерация отговори с реципрочни мерки. Днес "Аерофлот" обяви, че спира всички полети за Европа.

Самолетът, нарушил въздушното пространство на Канада, е летял към Москва. Излетял е от Маями, Флорида в неделя, според проследяващият полетите сайт Flight Aware./ offnews.bg

https://twitter.com/Transport_gc?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1498130837702914064%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fm.offnews.bg%2Fnews%2FSviat-_12%2FRusiia-narushi-vazdushnoto-prostranstvo-na-Kanada_771354.html



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати