Транспорт

Британската авиокомпания JET2 премахна предпазните маски

   
Британската авиокомпания JET2 премахна предпазните маски

Британската авиокомпания Jet2 вече не изисква поставянето на предпазна маска на борда от пътниците.
Така тя се превърна в първата авиокомпания, премахнала това изискване, съобщава T+L.
Предпазните маски все още са задължителни в самолетите на повечето големи превозвачи.
Според Jet2, пътниците вече няма да бъдат задължени да носят маски в Англия или Северна Ирландия в самолети или на летища, но маските за лице все още са задължителни за пътници на 6 и повече години, пътуващи в Шотландия.
„Вече не е законово изискване да носите маска за лице на летището или на борда на нашите самолети. Въпреки това, съгласно насоките на правителството на Обединеното кралство, ние препоръчваме да продължите да използвате маска в тези пространства и ще трябва да носите такава, когато стигнете до вашата отвъдморска дестинация," посочват от авиокомпанията.
Решението за премахване на маските идва, след като Обединеното кралство свали законовото изискване за носенето им в Англия. В бъдеще правителството посочи, че „операторите са свободни да определят свои собствени изисквания за носене на предпазни маски“.

Маски за лице обаче все още се изискват на борда на други британски авиокомпании, като British Airways и Virgin Atlantic.

„Въпреки че правилата на Обединеното кралство се смекчават, за British Airways, подобно на други авиокомпании и летища, носенето на маски за лице все още е политика“, посочват от авиокомпанията. „Следваме тази политика, за да защитим най-уязвимите си клиенти и да спазваме законите на страните по света".



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати