Новини Турагенции

Британският Jet2holidays отложи програмите за България за началото на летния сезон

   
Британският Jet2holidays отложи програмите за България за началото на летния сезон

Британският туроператор Jet2holidays отложи началото на лятната си програма за България за 2022 г. от някои летища в Обединеното кралство, както и почивки в Полша. Това съобщи за TravelNews Иван Грошев, представител на компанията у нас. Причината е войната в Украйна, заради която има застой в записванията. Туроператорът прави чартърни програми със свои самолети до България.
Полша граничи с Украйна, която е нападната от Русия, а източното крайбрежие на България се намира на Черно море, гласи съобщение на туроператора.
Jet2holidays обяви забавяне на старта на програмата за България за лятото на 2022 г. Излитанията от Бирмингам и Станстед няма да започнат до 20 май, а полетите от Единбург няма да започнат до 31 май. Засегнатите резервации ще получат пълно възстановяване, с изключение на административните такси. 
В съобщение до туристическите агенции операторът каза: „Поради настоящите обстоятелства ние от Jet2holidays трябваше да преразгледаме програмата за полети до Полша и България".
Почивките до Полша ще вървят нормално до 21 март, но всички пътувания, резервирани между 22 март и 26 май, ще бъдат автоматично анулирани, с пълно възстановяване на сумата, с изключение на административните такси.  Jet2holidays предлага градски почивки до Краков. Предвижда се полетите да започнат отново от 27 май. 
 
Мирослав Иванов, Лондон


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати