Новини Турагенции

Абакс прави за първи път чартър от Пловдив до Египет на 2 април

   
Абакс прави за първи път чартър от Пловдив до Египет на 2 април

От Летище Пловдив ще бъде осъществен първият директен чартърен полет до Египет на 2 април 2022, заяви за TravelNews Мартина Найденова, маркетинг мениджър на туроператора “Абакс”. Компанията организира чартър по маршрут Пловдив – Хургада – Пловдив, а времетраенето е два часа и половина. Полетът ще бъде осъществен от авиокомпанията European Air Charter.
Априлската ваканция е идеалното време да посетите Егирет, тъй като времето не е горещо. Това прави разглеждането на оживените улици на Кайро, посещението на пирамидите в пустинята и изследването на древни фараонски гробници доста по-приятно. Времето е идеално и за семейства с деца, които искат да съчетаят 7-дневното пътуване с пролетната ваканция.
Цените на пакетите започват от 937 лева на човек и включват самолетен билет Пловдив - Хургада - Пловдив с директен чартърен полет с European Air Charter 20 кг чекиран багаж и 5 кг ръчен, летищни такси, транфер летище - хотел - летище и   7 нощувки на база All Inclusive в хотел по избор на клиента.
Туропературът предлага настаняване в 5 петзвездни компекса и един четиризвезден такъв. Найденова, уверява: “Хотелите са оборудвани с всичко необходимо за незабравима и спокойна почивка край лазурните брегове на Червено море. Комплексите са разположени директно на плажа, което придава нотка на уединение и спокойствие на гостите, без да лишават от възможностите на плажа”.
Всеки от туристите ще разполага с “Пакет за максимална сигурност” и две застраховки: медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от "Евроинс", с покрит риск за COVID-19 и застраховка отмяна на пътуване с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване и медицинска застраховка "Traveler" с покритие 5 000 евро.
Програмата, подготвена за туристите, е изпълнена с най-различни дейности. Сред тях са посещение на Райския остров, шнорхрелинг и гмуркане из красивите рифове на Червено море, ATV преживяване в пустиня, езда на камили и много други. Туристите ще бъдат придружени от представител на туроператора по време на всички активности. Той ще е на разположение през целия престой в Хургада и ще може да асистира при нужда.
За любителите на историята и забележителностите, “Абакс” предлагат дневни екскурзии от културно-опознавателен характер в Кайро и Луксор. Най-големият музей на открито в света ще разкрие тайните на Древен Египет и ще запознае българите със силата на божественото и човешкото в един от най-големите религиозни комплекси в света. Египетската столица пък впечатлява с Пирамидите в Гиза, Историческия музей, автентична арабска кухня и традиционните за Египет пазари.
Хургада е основният туристически център на брега на Червено море и е отличната отправна точка за всяко египетско приключение. Съчетайте целогодишното ярко слънце и безкрайните плажове с пленителната култура и история. Заради богатата гама предложения в региона, Хургада е перфектното място за следваща почивка.
Екскурзията от Пловдив до Хургада се стреми да разкрие дълго пазените тайни на Египет. Туристите ще научат повече за фараоните, за величествените строежи на пирамидите и за необикновени божества. Години наред богатата култура, страхотните природни дадености и уникалните забележителности и ненадминати архитектурни шедьоври предизвикват безкраен интерес сред многобройните посетители. Всички тези аспекти правят Египет дестинация, която всеки човек поне веднъж в живота си, трябва да посети.
 
Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати