Събития

Французин ще се катери по фасади в София като част от Дните на предизвикателствата

   
Французин ще се катери по фасади в София като част от Дните на предизвикателствата

Французинът Антоан льо Менестрел ще катери в паркур стил фасадите на сгради в София. Събитието ще е от 17.00 часа на 30 март и е част от програмата на "Дни на предизвикателствата".

"Спектакълът LÁmant ще ни дари с една нова перспектива към катеренето - ще ни изненада приятно, че то може да бъде не просто спорт, а изящно изкуство - нещо, което Менестрел находчиво нарича "вертикална хореография", казват организаторите.

Известният в скалното катерене французин ще изнесе представлението си по фасадите на бившето кино "Култура", Френския културен институт и Градската библиотека.

Менестрел ще представи на сцената на "Дни на предизвикателствата" своя премиерен за България филм L'escalade libérée, посветен на любима му скала в Южна Франция.

"Научете се да обичате пътя, а не целта. Грижете се за тялото си и споделяйте изкачването", съветва французинът във филма.

Гост на "Дни на предизвикателствата" ще е френско-американският филмов продуцент Люк Харди, създател на филма The Pursuit of Endurance. Документалният проект разказва за потъналия под ледовете на Антарктида кораб "Ендюрънс", с който полярният изследовател Ърнест Шекълтън извършва своята експедиция по време на Първата световна война.

Преди дни беше съобщено, че корабът е открит 107 години след потъването си.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати