Новини Събития

Министър Проданов отива в Сърбия да привлича туристи

   
Министър Проданов отива в Сърбия да привлича туристи

Министърът на туризма Христо Проданов отива на посещение в Сърбия, където ще участва в международното туристическо изложение IFT в Белград, съобщиха за TravelNews от ведомството. Изложението ще се проведе от 24 до 27 март 2022 г., на което България ще присъства с информационен щанд от 51 кв. м. Целта на визитата е да се засили сътрудничеството в туризма между двете държави. Традиционно българите обичат да пътуват в Сърбия и най-вече до пограничните градове и курорти. През последните години обаче има отлив на сръбските туристи от Българското Черноморие, като най-много предпочитат района на Несебър и малките курорти на юг. През тази година те се завърнаха в зимните курорти Боровец и Банско.

Министерството на туризма ще организира представянето на страната ни на щанда като целогодишна туристическа дестинация с акценти върху лятна почивка, провеждане на културно-познавателни турове, пътувания с цел развлечения, възможности за балнеолечение, зимни пътувания, city breaks и др. На щанда ще се представят още Столична община ОП „Туризъм“, "Албена Тур" ЕАД и "Царевград Търнов" ЕООД.

През миналата година в България са пристигнали над 170 000 сръбски туристи, което е спад от 27% спрямо предходната година. Докато преди пандемията през 2019 г. са дошли над 414 000 гости от съседната страна и се нареждат на 10-то място по важност пазар за българския туризъм.

Димо Христов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати