Транспорт

Turkish Cargo достави 335 милиона дози ваксини срещу Covid-19 до 61 страни през 2021 г.

   
Turkish Cargo достави 335 милиона дози ваксини срещу Covid-19 до 61 страни през 2021 г.

Turkish Cargo регистрира впечатляващи резултати при доставките си за международните фармацевтични вериги по време на пандемията и бележи огромен успех в транспортирането на ваксини. В пика на негативните последици на пандемията Turkish Cargo е най-бързо развиващата се компания за пренасяне на въздушни товари и едновременно с това подпомага връщането на света към нормален ритъм на живот, като вече е доставила 335 милиона дози ваксини до 61 държави по света. 
 
Turkish Cargo е сред малкото компании с капацитет и възможност да пренася ваксини, лекарства и медицински изделия, изпълнявайки всички необходими температурни изисквания за съхранение и именно това, заедно с бързите ѝ и сигурни услуги, я превръща в един от най-предпочитаните въздушни транспортьори. Пренасяйки фармацевтични продукти като ваксини до 132 страни по света със своята услуга TK Pharma, турският превозвач достигна 8 процента пазарен дял в категорията на медицинските продукти през 2021 г.
 
 
 
Относно операциите за транспортиране на ваксини проф. д-р Ахмет Болат, председател на борда и изпълнителния комитет на Turkish Airlines, заяви: „Ако отново летим свободно и можем да прегърнем любимите си хора без притеснение, ваксините, произведени от героични учени, и превозвачите, които транспортираха тези ваксини до всички краища на света имат значителен принос за дълго чакания резултат. Чрез създаване на коридор между над 400 международни дестинации, ние гарантирахме, че ваксините остават достъпни за всички. Особено като се има предвид малкия брой превозвачи, летящи до Африка, Turkish Cargo имаше важна мисия да гарантира, че хората от този континент могат да имат достъп до ваксини. Наскоро прехвърлихме нашия над 30-годишен опит в пренасянето на медицински продукти в нашия център SMARTIST, едно от най-модерните съоръжения в света. Готови сме да поемем още по-големи отговорности за нашата страна и света в сектора на въздушните товари.“
 

Страната до която превозвача доставя най-много ваксини след Турция е  Бразилия. Ваксините се пренасят от страната производител до Турция и след това поемат към крайните си дестинации по целия свят. В Бразилия доставените от Turkish Cargo ваксини достигат 100 милиона. Сред страните с над 1 милион доставени дози са африкански държави като Мавритания, Мадагаскар, Руанда и Конго.

Що се отнася до производителите на ваксини, чиито дози превозвачът доставя по света, на първо място застава Coronovac с 200 милиона дози, следван от Biontech със 120 милиона дози, Astra Zeneca с 12 милиона дози и Moderna с 4 милиона дози.

Глобалната марка за въздушни товари пренася важни медицински доставки с деликатни температурни и времеви ограничения, като лекарства, ваксини, биотехнологични продукти, диагностични проби, чувствителни медицински устройства, органи и тъкани със стандарти за качество на IATA-CEIV Pharma Certificate.

Турция е на път да се превърне в глобален център за транспортиране на медицински продукти с новото съоръжение за въздушни товари SMARTIST на Turkish Cargo на летище  Истанбул. To e едно от най-големите въздушни карго съоръжения в света, което се простира на 340 хиляди квадратни метра и предлага значителни предимства за бързо и сигурно транспортиране на лекарства и медицински продукти със своята контролирана температура на площ от 9 хиляди квадратни метра.

Глобализацията и повишеното търсене на фармацевтични изделия поради пандемията от Covid-19 увеличава търсенето на въздушна карго логистика. Turkish Cargo има за цел да превърне Турция в световен медицински център с новите си инвестиции и експертни екипи. Очакванията са успешният превозвач да повиши забележимо качеството на услугите и пазарния си дял със съоръжението SMARTIST. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати