Новини Турагенции

Парижката пролет привлича българите с нова програма

   
Парижката пролет привлича българите с нова програма
Снимки: Мирослав Иванов

Френската столица Париж ежегодно привлича милиони туристи с живописните си гледки, богата история и впечатляващата култура. Париж е един онези европейски градове, който удовлетворява всички сетива. Той е смятан за един от най-романтичните в света и чувствеността му привлича художници, музиканти и романтици по душа от векове. Макар че дестинацията има много забележителности, сякаш Айфеловата кула и Лувъра остават на заден план, а същинско впечатляващото остават хората, атмосферата и културата. Есенцията се крие в дългите разходки покрай Сена, китните кафета на Понт Нюф и всичко френско. Париж също е кулинарен център на света със своите невероятни сирена, шоколад, вино и морски деликатеси. С пътуване до френската столица ще си подарите преживяване за цял живот, тъй като това е едно от местата, които не могат да се опишат с думи – просто трябва да бъде усетено!
Туроператорът „Абакс“ предлага пътувания до Париж през пролетта, тъй като градът е най-магичен именно по това време на годината. Първата екскурзия съвпада с великденските празници, а следващите пътувания са на 28 април, 5 и 19 май 2022 г. Само до 22 април туристите ще могат да се възползват от промоционалната кампания на туроператора. Офертата е за 5 нощувки на цена от само 890 лв. 
„Абакс“ организира две програми, като първата е “Париж от А до Я”. Това е самолетна екскурзия, която ще се съсредоточи върху някои от най-впечатляващите забележителности в Париж. Цените започват от 920 лв. на човек и включват самолетен билет София – Париж – София с директен полет на Wizz air, летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и 1 малък ръчен багаж с размери 40 х 30 х 20 см, трансфер летище – хотел – летище и 5 нощувки на база закуска в Hotel Ibis Paris La Défense Centre 3* или Novotel Paris La Defense Centre 4*.  Екскурзията включва и обзорна обиколка на Париж и пешеходна екскурзия до Монмартър и Катедралата "Сакре Кьор". Квартал Монмартър (Montmartre) е най-мечтаното място за любителите на изкуството, тъй като е дом на художници, артисти и писатели. В превод името на това убежище за мечтатели значи “планината на мъчениците” и призовава посетителите да открият емоцията навсякъде около тях. 
Туристите ще посетят също Триумфалната арка, "Шанз Елизе" и площадите "Конкорд" и "Вандом". Това са емблематични места за Париж и потапят пътешествениците в същинската френска атмосфера и начин на мислене. Латинският квартал и катедралата „Парижката Св. Богородица“ също ще бъдат разгледани с екскурзовод. Той е считан за един от най-историческите, оживени и популярни райони на френската столица. Тук се намират едни от най-старите училища, университети, библиотеки и музеи в света.
Другата програма на „Абакс“ е насочена към по-емоционалните пътешествениците и се нарича „Романтиката на Париж“. Тя е перфектна за двойки, тъй като ще имат повече свободно време, с което да открият тайните романтични кътчета на френската столица. Цените започват от 890 лв. на човек и включват самолетен билет София – Париж – София с директен полет на Wizz air, летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и 1 малък ръчен багаж с размери 40 х 30 х 20 см, трансфер летище – хотел – летище и 5 нощувки на база закуска в Hotel Ibis Paris La Défense Centre 3* или Novotel Paris La Defense Centre 4*. 
В музея Лувъра могат да се видят ориенталски, египетски, гръцки, етруски, римски антики, ислямско изкуство, графики, скулптури, живопис. Секцията за живопис включва над 6000 картини, сътворени от периода на Средновековието до Втората република (1848 г). Най-известните шедьоври в колекцията са легендарните древногръцки статуи Венера Милоска и Никея (Победата от Самотраки), робите на Микеланджело („Умиращия роб” и „Бунтуващия се роб”), „Портрет на Св. Ана”, „Мона Лиза” на Леонардо да Винчи и много други емблематични произведения на изкуството. Всеки от пътуващите с „Абакс“ може да се възползва от екскурзия до най-големия френски музей, като заплати допълнителна такса. 
Версайският дворец, или просто Версай, е резиденция на френските крале, намираща се на 20 км от Париж. Това е най-значителният архитектурен паметник на френския абсолютизъм. В резиденцията на френския крал държавната идея има недвусмислен и безспорен превес. Версай не просто служи за резиденция, но и е замислен като архитектурен паметник, в който новият стил на живот и светогледът трябва да намерят най-пълен и ясен израз. Той също може да бъде посетен допълнително с такса.
Туроператорът се грижи за пълната сигурност на клиентите си, за това към всяка програма предлага и Пакет за максимална сигурност, медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и покритие на COVID – 19, застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие на COVID – 19 и представител с български език за целия престой.
Подарете си прекрасна пролет в Париж. Френската столица ще ви посрещне с невероятна история и култура и ще се ви изпрати с щастливи спомени. Все пак – кой не иска да живее като френски аристократ, дори и само за няколко дни?

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати