Новини Транспорт

Авиокомпаниите с най-лоша и най-добра бизнес класа

   
Авиокомпаниите с най-лоша и най-добра бизнес класа

Когато пътниците си резервират място в бизнес класа, те очакват определено ниво на качество. Но по-скъпите билети невинаги гарантират по-добро изживяване.

Проучване на компанията за съхранение на багаж Bounce, съставено с помощта на отзиви, обобщени чрез блога businessclass.com, класира авиокомпаниите от цял ​​свят по седем критерия – включително „Кабина и седалка“, „Кухня“ и „Удобства и съоръжения“, за да разкрие кои бизнес класи си струват парите и за кои няма смисъл да се охарчвате.  

Египетският авиопревозвач Egyptair заема последното място, получавайки най-ниска оценка от всички авиокомпании във всяка категория. Той има напредък с придобиването на нови самолети Boeing 787-9, но „голяма част от флота му е остарял към този момент“, се казва в проучването.

Авиокомпанията получава нищожните 5.71 от общо 10 точки, като се представя особено лошо при предлагането на храна, като е "наказана" заради факта, че не сервира алкохол на борда. Оформлението на кабината в бизнес класата й също не се харесва на потребителите, посочва Independent. Това не е първият път, когато Egyptair е критикувана заради бизнес класата си. Блогът за пътуване Live and Let’s Fly описа тази нейна услуга като „трагична“.

Панамската Copa Airlines и китайската Air China също се намират на дъното на класацията. Те получават съответно 6.71 и 7.14 точки, като и двете се справят особено зле с опциите за забавление на борда.

Летищата също са класирани според опита им в бизнес класата - въз основа на салоните, връзките и процента на полетите, кацнали и излетели навреме.

Филипинското Ninoy Aquino International е с най-ниската оценка от 0.88 от 10 точки. Следват лондонското Gatwick и Liberty Airport в Нюарк.

Heathrow се нарежда на първо място в тази класация, следвано от японското Haneda Airport и Changi Airport в Сингапур.

Авиокомпаниите с най-лоша бизнес класа:

Egyptair (5.71)

Copa Airlines (6.71)

Air China (7.14)

Авиокомпаниите с най-добра бизнес класа: 

Singapore Airlines (9.57)

Qatar Airways (9.29)

Cathay Pacific (9.00)

Летищата с най-лоша бизнес класа: 

Ninoy Aquino International Airport, Филипини (0.88)

London Gatwick, Обединено кралство (1.82)

Newark Liberty International Airport, Ню Джърси, САЩ (2.03)

Летищата с най-добра бизнес класа: 

London Heathrow, Великобритания (7.10)

Haneda Airport, Япония (7.03)

Singapore Changi Airport, Сингапур (6.83)



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати