Анализи

Комисии започват работа по новия Закон за туризма

   
Комисии започват работа по новия Закон за туризма

Над 300 души - представители на фирми, неправителствени организации и експерти разпределени в осем работни групи в сферата на туризма започват работа по изготвянето на текстовете по нов Закон за туризма от следващата седмица. Това съобщи председателят на парламентарната комисия по туризъм Илин Димитров пред БНР.

Работните групи са от хотелиери, ресторантьори, туроператори, планински водачи и екскурзоводи, управление на собствеността, образование в туризма, кадрова политика, маркетинг и реклама. Предстои да бъде направен анализ на сега действащия закон, както и да бъдат изготвени конкретните предложения за нов, по-добре работещ закон за туризма. Той трябва да бъде готов до края на годината.

Председателят на парламентарната комисия по туризъм Илин Димитров подчерта:

"Това означава, че за пръв път от много години браншът гледа в една посока и хората, участниците и фирмите разчитат на една нова нормативна уредба, която да им помага да се развиват".

Подготвя се и обединението на браншовите организации в една или четири на брой националнопредставителни организации:

"Ще отговарят за рекламата, една част от бюджета задължително ще отива за образование, ще има глава, която ще помага за членуване в световни организации. Една единна браншова организация би решила проблема и с туристическата полиция, и с работата на черно, би направила така, че браншът да има правила, които се спазват отвътре".



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати