Новини Събития

Фейсбук портал ще популяризира културата и туризма в Северна България

  09.05.2022 11:14  
Фейсбук портал ще популяризира културата и туризма в Северна България

Нов регионален фейсбук портал за култура и туризъм за Централна Северна България заработи, съобщиха от Областна администрация - Русе. В него ще се публикува актуална информация за предстоящи културни събития, фолклорни и кулинарни фестивали, концерти, събори, театрални постановки и изложби, както и за атрактивни инициативи в туристически обекти в областите Русе, Габрово, Разград, Велико Търново, Силистра и Плевен. 

В Централна Северна България всяка седмица се случват десетки интересни събития и има множество атрактивни обекти за културен, исторически, религиозен, селски, кулинарен и екотуризъм, за които невинаги биват научавани навреме.

Целта е порталът да се превърне в източник на интересни идеи за посещения на събития и туристически дестинации при планиране на уикенд или по-дългосрочна почивка със семейството или с приятели. Всеки може да пише на администраторите на страницата и да споделя информация за предстоящи културни събития и туристически обекти. След това информацията ще бъде публикувана в онлайн платформата.

Порталът може да бъде посетен и разгледан тук