Събития

Японски културен център Кокоро отвори врати в София

   
Японски културен център Кокоро отвори врати в София

Японски културен център „Кокоро“ отвори врати в София. Почетни гости на церемонията по откриването бяха представители на Посолство на Япония в България. 

Японски Културен Център Кокоро е създаден по инициатива на школата по Айкидо „Айкискуул“. Неговата цел е да направи достъпни бойните изкуства, занаятите и философските богатства на Страната на изгряващото слънце.

Културният център ще осъществява мост към духа на Япония, като предлага класове по традиционни приложни изкуства, бойни изкуства, курсове по японски език и култура, чаени церемонии, практически работилници. Центърът ще бъде място за изложби и срещи с творци. 

„Изразяваме дълбоката си благодарност към посланика на Япония в България Н.ПР НАРАХИРА Хироши и целия екип на посолството. Тяхната подкрепа е изключително важна за реализирането на този проект. Амбицирани сме да го надграждаме, като по този начин непрестанно да затвърждаваме добрите отношения между нашите две страни. Предстои ни да осъществим още много нови проекти и мечти, а те са толкова големи, колкото големи са сърцата ни“, каза при откриването Ивайло Петров сенсей - председател на центъра. 

Културният център е максимално приближен до автентичността на японския дом. Място, в което хората да усещат японския дух и хармония. 

В японската култура „Кокоро“ е отдаденост и желание да създаваш с чисти ум, тяло и дух в едно.

Центърът се намира на адрес ул. "Хайдушка Поляна" 57-58.

 

Повече информация може да намерите тук: https://www.facebook.com/jcckokoro



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати