Новини Транспорт

От края на август започват полети от Бургас до Анталия

  20.05.2022 12:07  
От края на август започват полети от Бургас до Анталия

Директни чартърни полети ще тръгнат от Летище Бургас в края на лятото до турския курорт Анталия. Това обяви за TravelNews Георги Пасев, маркетинг мениджър на туроператора „Абакс“, който организира програмите. Те ще бъдат осъществявани от българската авиокомпания „European Air Charter“. Първият полет до Анталия ще бъде на 29 август 2022 г. Чартърната програма ще продължи до началото на октомври, каза Пасев. Цените започват от 967 лв. на човек за пакет от 7 нощувки в четиризвезден хотел, all inclusive и самолетните билети. Туроператорът не работи директно с клиенти, а програмите му се предлагат от туристическите агенции в цялата страна.

„До момента туристите от Бургас трябваше да пътуват до Варна или София при самолетни почивки до Турция. Предлагането на директни полети е удобство за хората от цяла Югоизточна България“, коментира Георги Пасев. Туроператорът „Абакс“ вече предлага най-много полети до Турция за есенния сезон от всички летища в България. Компанията ще осъществява общо по 7 полета седмично до Анталия от София, Варна, Бургас и Пловдив. Отделно ще има по три полета седмично от София, Пловдив и Варна до курорта Бодрум. По един полет седмично от София и Варна ще има и до курорта Мармарис.

 „Абакс“ заедно с „Рапсоди травел“ наскоро осъществиха и първия директен полет от Пловдив до Хургада в Египет. „Започваме да предлагаме различни програми с чартъри от големите градове като по този начин ще развиваме летищата им целогодишно“, посочи Пасев. Според него Летище Пловдив има много голям потенциал за развитие. Вторият най-голям град става все по-притегателна целогодишна дестинация за туристи от цяла Европа. С добри пътища аеропортът може да обслужва и стимулира още туризма в Пампорово и Велинград, каза Георги Пасев.

Осигуряването на шатъл бус до Летище Пловдив си остава голям проблем. Въпреки разпратените покани за разговор поне до 10-има превозвачи, засега е проявил интерес само собственикът на така наречените „зелени екотаксита“ в Пловдив. До официални разговори, още по-малко до договор, така и не се е стигнало още, информират от аеропорта. В момента летището работи по решаването на два други важни проблема, свързани с прилежащата инфраструктура. Предстои подмяната на уличните лампи на близо 2-километровата отсечка, която започва от отбивката на Асеновградско шосе и стига до летището.

Мирослав Иванов