Новини Транспорт

Pegasus Airlines започва да лети между София и Анталия

   
Pegasus Airlines започва да лети между София и Анталия

Нискотарифната турска авиокомпания Pegasus Airlines от днес започва да лети между София и Анталия. Полетите ще се осъществяват два пъти в седмицата – вторник и събота, съобщиха за TravelNews от превозвача. Те ще продължат през целия летен сезон до 29 октомври 2022 г. Цените стартират от 55 евро на човек в едната посока с ръчен багаж.  

Това е втори опит на авиокомпанията да лети до България. Преди години тя изпълняваше полети от София до второстепенното летище Sabiha Gokcen International Airport в Истанбул. Пътниците обаче не се оказаха достатъчно след силната конкуренция на Turkish Airlines, която има по три полета на ден от столицата ни и прави редица връзки на новото летище в Истанбул с над 300 дестинации.  

През миналата година между София и Анталия летя друга турска авиокомпания - AnadoluJet, която е дъщерна на Turkish Airlines. Заради COVID пандемията и ограничителните мерки за влизане в Турция, повечето полети бяха празни. През този сезон до Анталия се очакват още много чартъри от София, които се организират от туроператорите. Дестинацията е изключително търсена и предпочитана от българските туристи.  

Pegasus Airlines е създадена през 1990 г., а като нистотарифна авиокомпания започва да оперира през 2005 г. след нейното придобиванет от ESAS Holding. Като водещ турски нискотарифен превозвач, Pegasus предлага на своите пътници възможността да пътуват на достъпни цени и с нови самолети. От 2018 г. въвежда мотото „Turkey’s Digital Airline“ и управлява мрежа от полети до 124 дестинации в 47 държави, включително 36 вътрешни линии. Тя оперира от Турция до почти цяла Европа, Северна Африка, Близкия изток, Русия и Централна Азия през летище Истанбул Сабиха Гьокчен в Истанбул.  

Мирослав Иванов 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати