Новини Турагенции

Гърция и Турция са фаворитите на българите за летния сезон

   
Гърция и Турция са фаворитите на българите за летния сезон

Българите имат огромен интерес към пътешествията за летния сезон. Това се дължи предимно на факта, че две години подред пътуванията бяха ограничени заради пандемията. Това сочат данните, предоставени от туроператора „Марбро турс“ за TravelNews. Според мениджъра "Продажби" на компанията  Ваня Казанджиева, традиционните екскурзии са също толкова популярни както и преди пандемията. „Българите от години предпочитат Турция и Гърция за море, така че и този сезон сме насочили силите си натам. Не сме изненадани от интереса към южните ни съседки“, сподели Казанджиева.  

Гърция предлага по нещо за всеки тип пътешественик и именно заради това е толкова популярна. За онези, които обичат дългите дни край плажа, най-подходящи са дестинации като Олимпийската ривиера и Халкидики. Островите Корфу и Крит пък предлагат забележителни природни гледки и уникален климат. Санторини също е сред най-търсените дестинации, традиционно за сезона. Интересът за тази година е дори по-голям, подчерта Казанджиева. Закинтос също е сред популярните предложения на “Марбро турс”. Островът пленява със Сините пещери, кристално чистата вода и костенурките Карета Карета, които не могат да се видят другаде в света. 

За лятото несъмнено по-популярни са пътуванията с цел релакс, отколкото екскурзиите. Именно поради тази причина много хора се насочват към турските курорти. “Марбро турс” съсредоточава летните си почивки в Анталия, Бодрум и Кападокия. Офертите са за седмица all inclusive с полети както от София, така и от Варна. 

“Тази година имаме много записвания и за Кипър”, изтъкна Ваня Казанджиева. Туроператорът предлага почивки в Пафос в два варианта - за 5 и за 8 дни. Туристите ще могат да се насладят на недокоснатата красота на полуостров Акамас, с неговата уникална и разнообразна флора и фауна, традиционни гръцки и турски селца, красиви заливи и подводни пещери. 

Несъмнено една от най-известните програми е круизната обиколка на гръцките острови, започваща от Лимасол, Кипър. Според Казанджиева това се дължи главно на уникалността на програмата - подобен круиз е идеалният начин да се съчетаят почивка и екскурзия. “MSC Lirica e един наистина луксозен и изискан кораб, който впечатлява всеки гост. Съчетан с приключения на някои от най-вълнуващите гръцки острови и то на цена от 449 евро за 7 дни - невероятно предложение", изтъкна Казанджиева. 

Маршрутът на круизния кораб включва Родос и Санторини. А за по парти ориентираните пътешественици има и круизни програми, които включват Миконос. Удобното при круизните кораби е, че може да изберете точка за качване и слизане и да персонализирате почивката си. 

Наблюдава се положителна тенденция в работата на туроператорите в България, което предвещава един успешен сезон за бранша. Интересът на българите към почивките в чужбина се задържа висок вече пореден месец. 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати