Турагенции

Полша отвори парк с динозаври

  01.06.2022 08:59  
Полша отвори парк с динозаври

Макар населението на Крашейов да е приблизително 2050 души, градът е домакин на един от най-внушителните паркове с динозаври на открито. На територията му може да се запознаете с 70 различни вида динозаври, като общата им бройка из различните кътове е близо 200, съобщава Profit.bg.

Какво представлява Jura Park?

Паркът е изграден в края на Крашейов, непосредствено до зона, която и в момента представлява интерес за палеонтолозите. Там се провеждат разкопки. Посетителите може да научат много за историята на динозаврите в специален музей още преди да влязат в Jura Park. След като са получили здравословна доза научен материал, може да се насочат към портите на парка. Вътре ги очакват реплики на праисторическите животни в реалистични размери. Атмосферата е завладяваща и ви пренася в далечно време.


Jura Park е единственият музей в света, който функционира редом до разкопки.
 

Какво може да видите в Jura Park?

Целият парк е осеян с интересни атракции за цялото семейство. Организаторите са се постарали да запълнят пълноценно целия ви ден. Ето и някои от зоните, които си струва да споменем изрично.

Тунелът на времето 

Отправете се на пътешествие по 300-метров тунел. То ще ви пренесе милиарди години назад. Ще научите много за Ледената епоха и еволюцията на човека.

Образователна пътека

Този образователен маршрут е на открито и продължава 2 часа. Подгответе се да бъдете удивени от огромните размери на мезозойски влечуги и земноводни.

Препоръчително е да си вземете палто, топли дрехи и чадър.
 

Палеонтологичен павилион

Палеонтологичният павилион е мястото, където може да видите динозавърски фосили, които са открити в региона. Тук се намира най-голямата колекция на фосили в Европа.

Зони за игри

Увеселителният парк и игрището са притегателно място за всички деца. Аркадни игри, симулатори, пиратски кораб, пързалки, скоростни влакчета, трамплини и др.


Праисторически акваруим

Праисторическият аквариум е следващата спирка в разходката ви. Ще добиете представа за подводния свят милиарди години назад.

5D кино

Ако сте почитатели на киното, в Jura Park може да гледате любимите си динозаври на 5D. Залата е предвидена за 40 души, а филмите ще събудят всичките ви сетива.