Турагенции

Кипър вдига ковид ограниченията за туристите

   
Кипър вдига ковид ограниченията за туристите

От 1 юни Кипър ще премахне санитарните ограничения за туристите, свързани с коронавируса - пътниците, пристигащи на острова, няма да трябва да показват сертификат за ваксинация или отрицателен резултат от тест за коронавирус.
Тези ограничения бяха предвидени в Плана за действие за летищата и пристанищата на Кипър, който влезе в сила на 22 февруари 2022 г. Неговата цел беше да организира въздушния трафик по време на пандемията и включваше категоризиране на държавите въз основа на епидемиологичния риск и процедурите за тестване на пътниците за коронавирус. Планът се отнасяше до експлоатацията на летищата в Ларнака и Пафос, както и на морските пристанища в страната.

Съветът на министрите взе предвид подобряващата се епидемиологична картина както в Кипър, така и в световен мащаб, и одобри отмяната на ограниченията.

От пътниците, пристигащи в Кипър, независимо от страната им на произход, няма да се изисква да представят валиден сертификат за ваксинация срещу коронавирус или възстановяване, или отрицателен резултат от PCR или бърз антигенен тест.

С това решение страната се връща към нормалния режим на пътуване, заяви министърът на транспорта Янис Карусос.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати