Новини Турагенции

Турция показа дестинацията Чанаккале в София

   
Турция показа дестинацията Чанаккале в София

Турция направи официално представяне на дестинацията Чанаккале на българския пазар днес в хотел “Hyatt Regency Sofia”. Тя е достъпна за туристите през всички сезони на годината. Презентацията беше организирана от Търговско-Промишлената камара на Чанаккале, Посолството на Република Турция в България и Turkish Airlines. Чанаккале предлага всичко, което един турист може да поиска по всяко време на годината.

Новият мост 1915 Чанаккале прави града достъпна дестинация за българите

Мостът е най-дългият от този тип в света и съкращава пътуването значително, като съоръжението само по себе си е брилятно архитектурно постижение и си струва да се види. В момента с кола можете да стигнете до Чанаккале за около 5-6 часа, а може и по-бързо при слаб трафик.

Можете да се докоснете до антична Троя и до холивудската ѝ версия

Тук е мястото на героичната обсада на Троя в Омировата Илиада, открито и разкопано през 1870 от Хайнрих Шлиман. Девет различни цивилизации, датиращи отпреди 5000 години, са строили върху руините на предшестващата ги. Първото нещо, което виждате при влизане в археологическия комплекс е реплика на Троянския кон, а в центъра на Чанаккале можете да видите и холивудската му версия от филма Троя или както местните се шегуват – Конят на Брад Пит.

Масови спортни събития, гмуркане и сърф

Чанаккале предлага невероятно маратонско изживяване в несравнимата атмосфера на историческия полуостров Галиполи, една от най-важните тематични писти в света. Ежегодният маратон Turkcell Gallipoli се организира в Чанаккале в категориите: Маратон, Полумаратон, 10 km Run и Public Run. Ида планина е отлично място да се измъкнете от града, да походите, да карате колело или да практикувате конна езда. В съседния град Гелиболу пък можете да вкарате малко адреналин в пътешествието си, като отидете на сърф и кайт. Мястото предлага няколко школи, като едната дори е основана и управлявана от българи. Ако паднете от сърфа, подводният музей Галиполи предлага уникални гледки в подводните останки от корабите SS Milo и HMS Luis, потопени по време на военната кампания през 1915 година. Препоръчваме да ги разгледате с шнорхел и кислородна бутилка.

Космополитен студентски град

В Чанаккале има няколко университета, които го изпълват с млади хора и му дават харизмата, която има всеки студентски град. Градът е и популярна спирка за круизни кораби, като тази година те очакват да приемат 46 кораба с пътници от 28 страни. В центъра на града има десетки заведения и нощният живот привлича тълпите от туристи с вкусна храна, музика и партита. Освен това в града всяка година се празнува така нареченият Anzac Day, който отдава почит на загиналите канадски, австралийски и новозеландски военни по време на кампанията в Галиполи. Събитията по време на Anzac Day привличат хиляди туристи от трите страни.

Като цяло Чанаккале е толкова цветна дестинация, че е трудно да се опише в един текст или една презентация, затова Търговско-Промишлената камара на Чанаккале, Посолството на Република Турция в България и Turkish Airlines ви канят да посетите града, за да вкусите от неповторимата му атмосфера. Чанаккале се намира на път към всички останали курорти от Турската ривиера, така че силно ви препоръчваме да го включите в пътуването си, защото там наиста има какво да се види!

Габриел Драгиев

За повече информация:

www.gocanakkaleturkiye.com

www.cankkalecom.tr

www.troyculturerout.com

www.troaskulutrrota.com



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати